Δελτίο τύπου ΣΥΝ – Κλιμάκιο της Κομισιόν στην Αθήνα

9 04 2008

(Ξένη δημοσίευση)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝ-Κλιμάκιο της Κομισιόν στην Αθήνα – Στο μικροσκόπιο σημαντικές περιβαλλοντικές παραβάσεις και καθυστερήσεις -Παρεμβάσεις Δ.Παπαδημούλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

· Κλιμάκιο της Κομισιόν στην Αθήνα – Στο μικροσκόπιο σημαντικές περιβαλλοντικές παραβάσεις και καθυστερήσεις

· Δημήτρης Παπαδημούλης: «Προειδοποιούμε και πιέζουμε επί χρόνια – οι πολίτες πληρώνουν την ολιγωρία των κυβερνήσεων»

Με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου της Κομισιόν στην Ελλάδα, την Τρίτη 8 Απριλίου, προκειμένου να εξετάσει και να ζητήσει περαιτέρω στοιχεία από τις ελληνικές αρχές σε ό,τι αφορά πληθώρα υποθέσεων σχετικών με θέματα περιβάλλοντος και για τις οποίες έχουν κινηθεί από την Κομισιόν διαδικασίες επί παραβάσει υπογραμμίζουμε επιγραμματικά σειρά σχετικών παρεμβάσεων του Ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη:

Για την οδηγία πλαίσιο για τα ύδατα:

Ήδη από τον Ιανουάριο του 2006, (E-4002/05, 03.01.2006) ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Δήμας, διαπιστώνει πλημμελή εφαρμογή της οδηγίας και γνωστοποιεί την δρομολόγηση τριών διαδικασιών επί παραβάσει κατά της Ελλάδας, μετά από σχετική ερώτηση. Ακολουθεί σειρά σχετικών απαντήσεων του Έλληνα Επιτρόπου, με πιο πρόσφατη στις 28.02.2008 (E-6358/07).

[…]
Για τη ρύπανση του Ασωπού:

Ήδη από τον Ιούνιο του 2007 (E-2283/07, 20.06.2007) ο Επίτροπος Περιβάλλοντος επεσήμανε το πρόβλημα της εκτεταμένης ρύπανσης του Ασωπού ποταμού και της ευρύτερης περιοχής του Ευβοϊκού καθώς και την επικείμενη εγκατάσταση νέων βιομηχανιών, απαντώντας στην πρώτη ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη. Τον Ιανουάριο του 2008, απαντώντας σε τρεις επιπλέον ερωτήσεις (E-4904/07, 10.01.2008, E-5602/07 και Ε-5920/07, 15.01.2008- κοινή απάντηση) , γνωστοποίησε την πρωτοβουλία της Κομισιόν να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στα νερά του ποταμού.

[…]

«Η συσσώρευση εκκρεμοτήτων με την απειλή νέων παραπομπών της Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο και επιπλέον προστίμων για τον Έλληνα φορολογούμενο, καταγράφει τη μεγάλη υποβάθμιση του περιβάλλοντος αλλά και την διαχρονική ολιγωρία των ελληνικών αρχών. Χτυπάμε επί χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη συμμόρφωση της Ελλάδας με την κοινοτική νομοθεσία. Η καθυστερημένη και πλημμελής εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το περιβάλλον αποτελεί δυστυχώς πολιτική σταθερά για την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τις προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ. Θα επιμείνουμε να τραβάμε από το μανίκι τις αρμόδιες αρχές για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών θα αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο πολιτικό μέσο για να μπει φρένο στη διαρκή περιβαλλοντική υποβάθμιση.»

7.04.2008 Το Γραφείο Τύπου

* Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του ΣYN στο Ευρωκοινοβούλιο στην ιστοσελίδα http://www.syn-europe.gr

http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=6314411


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: