Χωρίς αποτέλεσμα τα πρόστιμα

4 04 2008

Εξασθενές χρώμιο εξακολουθεί να μολύνει τον Ασωπό

Ως έναν από τους μεγαλύτερους ρυπαντές της περιοχής χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Ωρωπού την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα με τη ρύπανση του Ασωπού θα επηρεάσει και περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Γαβριήλ, τα πρόστιμα του ΥΠΕΧΩΔΕ προς τις επιχειρήσεις που ρυπαίνουν δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα, αφού ρύπανση με εξασθενές χρώμιο εξακολουθεί να υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον ποταμό Ασωπό.

Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι του Ωρωπού πίνουν νερό από την πηγή της Μαυροσουβάλας, που όπως έδειξαν οι αναλύσεις, είναι καθαρό. Καθώς, όμως, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί τα έργα για τη μεταφορά νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ η περιοχή κινδυνεύει και πάλι να διψάσει.

Νερό φαρμάκι
Για το λόγο αυτό, καταλήγει ο δήμαρχος Ωρωπού, οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Την ίδια ώρα, έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη καταδεικνύει ότι ο διοικητικός έλεγχος για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων είναι ανεπαρκής, ακόμα και σε δημόσιες επιχειρήσεις.

Όπως είπε στο ΣΚΑΪ η βοηθός του Συνηγόρου, Χρυσή Χατζή, «η πολιτεία δίνει πρώτη το κακό παράδειγμα, αφού δε φροντίζει ώστε να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι σε επιχειρήσεις του δημοσίου, όπως πχ οι ρυπογόνες μονάδες της ΔΕΗ στην Κοζάνη.


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: