Αυστηρά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος

29 02 2008

Ομόφωνο ΟΧΙ του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας στην υπεδάφια διάθεση υγρών αποβλήτων.
Με πρόταση του Νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχου Περγαντά, το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ομόφωνα αποφάσισε την απαγόρευση της υπεδάφιας διάθεσης των υγρών αποβλήτων των βιομηχανιών.
Με την απόφαση αυτή, η Νομαρχία Βοιωτίας, προχωρά πέρα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και καθιερώνει ακόμα ένα περιβαλλοντικό μέτρο στη βιομηχανική δραστηριότητα. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται η ποιότητα του υδροφόρου ορίζοντα, αφού τα υγρά απόβλητα, δεν θα μπορούν να διατίθενται πλέον σε στεγανούς ή απορροφητικούς βόθρους, αλλά θα πρέπει να επεξεργάζονται σε ειδικές εγκαταστάσεις.

Η απαγόρευση της υπεδάφιας διάθεσης των υγρών αποβλήτων των βιομηχανιών, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μέτρων, στα πλαίσια συνολικής πολιτικής για το περιβάλλον.

Ήδη η Νομαρχία Βοιωτίας, εμμένει στη σκληρή απόφαση για απόρριψη όλων των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για δραστηριότητες στην περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου – Ασωπού, που αφορούν όλα τα υγρά απόβλητα, τα επικίνδυνα στερεά και τους αέριους ρύπους, μέχρι την οριστική εφαρμογή των μέτρων για τα οποία έχει δεσμευτεί ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

Επισημαίνεται πως, μετά από παρέμβαση της Νομαρχίας στο ΥΠΕΧΩΔΕ, λειτουργεί στην περιοχή Οινοφύτων, σύστημα ελέγχου αέριων ρύπων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εντατικοί και αποτελεσματικοί έλεγχοι, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και ο Νομάρχης επιβάλλει πρόστιμα, άμεσα και χωρίς εκπτώσεις.

«Κλιμακώνουμε τα μέτρα της πολιτικής μας για την περιβαλλοντική προστασία», τονίζει ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς. «Για μας, η διασφάλιση της ποιότητας του περιβάλλοντος είναι μονόδρομος, στα πλαίσια της στρατηγικής μας, για την αειφόρο ανάπτυξη της Βοιωτίας. Με το ομόφωνο ΟΧΙ του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην υπεδάφια διάθεση των υγρών αποβλήτων των βιομηχανιών, κάνουμε υπέρβαση του θεσμικού πλαισίου, επιβάλλοντας στις εγκαταστάσεις πρόσθετους κι αποτελεσματικότερους περιβαλλοντικούς όρους. Το μέτρο αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα των υπόγειων νερών, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή κι ελαστικότητα απέναντι σε πρακτικές που υποβαθμίζουν τη ζωή μας».
http://www.anparatiritis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=104&Itemid=1


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: