Πρόστιμο σε ΕΑΒ και λοιπούς ρυπαντές

25 02 2008

Από την «Συμπαράταξη»:

Οπως πολλές φορές έχουμε καταγγείλει, βασικός ρυπαντής της περιοχής Οινοφύτων είναι η ΕΑΒ, που τον τελευταίο καιρό είχε επιδοθεί σε δημόσιες σχέσεις: πάρτι για δημάρχους, συνεντεύξεις, δελτία τύπου, απαντήσεις με διαβεβαιώσεις ότι έχει ελεγχθεί και δεν ρυπαίνει, σχεδόν κάθε μέρα βλέπαμε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις για τις περιβαλλοντικές πρόνοιες της επιχείρησης. Τελικά χθές ανάμεσα σε πρόστιμα που ανακοινώθηκαν για βιομηχανίες της περιοχής Ασωπού, φιγουράρουν και 150.000 για την ΕΑΒ.

Λόγος: εδώ και 40 χρόνια η λάσπη που παράγεται πλήρης χρωμιούχων, κυανιούχων, όξινων/ αλκαλικών κ.α μαζεύεται σε ένα… λαγούμι χωρίς να τηρείται κανείς όρος για τη διαχείριση των επικινδύνων αποβλήτων. Η τοξική λάσπη είναι εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες και δεν υπάρχει περιμετρική τάφρος, άρα κάθε φορά που βρέχει το λαγούμι ξεχειλίζει! Επιπλέον τα λουτρά επιμεταλλώσεων δεν καλύπτονταν επαρκώς με πλαστικά σφαιρίδια.

[…]

Ομως το πρόβλημα δεν λύνεται με τα πρόστιμα (που έτσι κιαλλιώς είναι αμφίβολλο αν θα μπορέσουν να τα εισπράξουν). Πρέπει να σταματήσουν αμέσως τη ρύπανση που δηλητηριάζει τα νερά σε Βοιωτία, Αττική, Εύβοια. Πρέπει να υποχρεώσουν τις βιομηχανίες να συμμορφωθούν. Ακούτε κύριε ΠΕΧΩΔΕ, κύριε Νομάρχη, κύριοι Δήμαρχοι;
http://symparataxi.blogspot.com/2008/02/blog-post_1396.html


Ενέργειες

Πληροφορίες

2 Σχόλια

28 02 2008
Καζαντζίδης Νίκος

Καταρχάς συγχαρητήρια για την προσπάθεια, εύχομαι αν συνεχίζετε τις προσπάθειές σας για το καλό όλων.
Θα ήθελα να μάθω τα ονόματα όχι μόνο των εταιρειών στις οποίες έχουν επιβληθεί πρόστιμα, αλλά και των προϊόντων που αυτές παράγουν και που έρχονται για κατανάλωση (άμεση ή έμμεση) στην αγορά. Ελπίζω να η έκφραση της ανάγκης μου αυτής να μη θεωρηθεί ως απειλή, αλλά ως δικαίωμα πλήρους πληροφόρησης και ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν τη ζωή μου.
Θα ήθελα επίσης να ξέρω αν έγιναν μετρήσεις στο νερό με το οποίο ποτίζονται καλλιέργειες της περιοχής (ορισμένες μάλιστα ίσως είναι και βιολογικές), προϊόντα από τις οποίες συναντώ στη λαϊκή αγορά και στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου.
Θα περιμένω.

13 01 2009
Καταγγέλουμε απόπειρα SLAPP από την ΕΑΒ « Asopos SOS

[…] Πρόστιμο σε ΕΑΒ και λοιπούς ρυπαντές […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: