Οι πρώτες ενέργειες των «Πολιτών για την Αειφορία»

17 02 2008
Αριθμ. πρωτ. 1
Οινόφυτα, 15-02-2008

Προς:
ΥΠΕΧΩΔΕ,
Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων
Πατησίων 147,
1251 Αθήνα
Υπ’ όψιν κ. Αρβανιτίδη

Από: Σύλλογος «Πολίτες για την Αειφορία»

Θέμα: Αίτηση παροχής στοιχείων σχετικά με την ποιότητα νερών του Ασωπού ποταμού

Αγαπητέ κ Αρβανιτίδη,

Ο Σύλλογός μας «Πολίτες για την Αειφορία» δημιουργήθηκε ως αντίδραση στην επί χρόνια τώρα συντελούμενη ρύπανση και υποβάθμιση των παρα-Ασώπιων περιοχών από την άναρχη βιομηχανική δραστηριότητα, και έχει ως κύριο σκοπό την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης και την προώθηση της ανάπτυξης με αειφορία.
Όπως σας είναι γνωστό το πρόβλημα της ρύπανσης του ποταμού από την απόρριψη επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η ανησυχία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής αγγίζει πλέον τα όρια του πανικού.
Γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία σας παρακολουθεί την ποιότητα των υδάτων του Ασωπού ποταμού στα πλαίσια του προγράμματος «παρακολούθησης ποιότητας επιφανειακών υδάτων».
Στα πλαίσια της άσκησης του δικαιώματός μας για την πρόσβαση του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες για παροχή πληροφοριών σχετικά με το περιβάλλον η οποία είναι και νομοθετικά κατοχυρωμένη (Αριθμ. Η.Π. 11764/653 (ΦΕΚ Β΄ 327/17.03.2006) , ζητούμε να μας χορηγήσετε :

  1. Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία (ευρήματα) που αφορούν τον ποταμό Ασωπό απ’ αρχής εφαρμογής του προγράμματος καθώς και οτιδήποτε άλλο σχετικό έχει η υπηρεσία σας προκειμένου να τα αξιοποιήσουμε για την επίτευξη των σκοπών του συλλόγου μας.
  2. Τις προδιαγραφές για την υλοποίηση – εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος καθώς και το σύνολο των αναλύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του για τον Ασωπό ποταμό. (Συχνότητα δειγματοληψιών, σημεία δειγματοληψίας κλπ)
  3. Θα θέλαμε επίσης να λάβουμε γνώση και οποιονδήποτε άλλων ενεργειών έχει κάνει η υπηρεσία σας σχετικά με τον Ασωπό ποταμό.

Με τιμή,
«Πολίτες για την Αειφορία»

http://politesaeiforia.blogspot.com/2008/02/1.html

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: