Συζήτηση για το θέμα του Ασωπού στην ολομέλεια του Οικολογίου

7 02 2008

episkeptes2ndmeeting.jpgΠραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, με ιδιαίτερη επιτυχία η 2η Ολομέλεια του Οικολογίου.

Το Οικολόγιο είναι µια ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών. Γεννήθηκε στο διαδίκτυο, µε αφορµή τις καταστροφικές και πολύνεκρες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007. Φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν κόµβο έγκυρης ενηµέρωσης και ανοιχτού διαλόγου σχετικά µε τα µικρά και µεγάλα οικολογικά ζητήµατα, καθώς και να συµβάλλει δυναµικά στη δραστηριοποίηση όλων των ενεργών πολιτών που επιµένουν να διεκδικούν ένα καλύτερο περιβάλλον.
Το Οικολόγιο είναι και θα παραµείνει µακριά από οικονοµικές ή πολιτικές σκοπιµότητες. ∆εν έχει πόρους και διοικητικά συµβούλια. Στηρίζει τη δύναµή του αποκλειστικά στη συλλογικότητα των µελών του, που αγωνίζονται ισότιµα και δηµοκρατικά για την προστασία του περιβάλλοντος. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε όλους και η συνεργασία µε οργανώσεις, ιδρύµατα και φορείς είναι ευπρόσδεκτη.

Στην συνάντησή παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πατήρ Ιωάννης Οικονομίδης των Οινοφύτων, ο Θανάσης Παντελόγλου, χημικός μηχανικός και αγωνιστής για το θέμα της ρύπανσης του Ασωπού και ο Μιχάλης Γιαλούρης, πρώην Αντιδήμαρχος Οινοφύτων που παύτηκε λόγω της μαχητικής στάσης του στο θέμα του Ασωπού (φωτό).

Από την πλευρά τους, τα μέλη του Οικολογίου, αποφάσισαν στην συνάντηση να προβάλουν το θέμα της ρύπανσης της περιοχής μας στο Οικολόγιο αλλά και στα προσωπικά τους blogs, και το επόμενο τους newsletter να έχει σαν κύριο θέμα τον Ασωπό.

Ήδη, έχουμε δείγματα της προσπάθειας… (κλικ)


Ενέργειες

Πληροφορίες

2 Σχόλια

10 02 2008
tasos

Συγχαρητήρια για την δράση σας!!!Πραγματικά σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό, πως τελικά αυτή η έξαρση των περιβαλλοντικών κινήσεων και ιστολογίων, δεν ήταν πρόσκαιρη και πως θα έχει συνέχεια ο αγώνας για ένα καλύτερο περιβάλλον!

10 02 2008
asopossos

Ευχαριστούμε Τάσο.

Όπως τα προβλήματα του περιβάλλοντος δεν είναι πρόσκαιρα, έτσι και οι δικές μας δράσεις και ανησυχίες και προσπάθειες δεν θα μπορούσαν να είναι κάτι λιγότερο…

Τα μηνύματα είναι θετικά από την αυξανόμενη ανταπόκριση του κόσμου. Να δούμε πότε θα έχουμε ανταπόκριση και από τις αρχές…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: