Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου Οινοφύτων από την ΕΚΠΟΙΖΩ για το επικίνδυνο νερό

7 01 2008
07/01/08 22:41
Καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων
Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου Οινοφύτων από την ΕΚΠΟΙΖΩ για το επικίνδυνο νερό

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου Οινοφύτων «για το επικίνδυνο νερό με το οποίο υδροδοτούνται οι κάτοικοι της περιοχής» κατέθεσε η Ενωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης των καταναλωτών επισημαίνεται ότι, παρά το γεγονός έχει πλέον διαπιστωθεί, και μέσα από επίσημους ελέγχους, η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα από τις πηγές του οποίου υδροδοτεί ο Δήμος Οινοφύτων, τα νοικοκυριά της περιφέρειάς του, δεν έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα μέτρα για την υποκατάσταση του επικίνδυνου νερού.

Στη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η ΕΚΠΟΙΖΩ ζητάει μεταξύ άλλων να σταματήσει η διανομή υδάτων που προέρχονται από τις γεωτρήσεις του μολυσμένου υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής του Δήμου Οινοφύτων και τον ευρύτερο της περιοχής μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ ζητά επίσης να υποχρεωθεί ο Δήμος Οινοφύτων, μέχρι την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, να μεταφέρει στις δεξαμενές ύδρευσης του Δήμου με υδροφόρες, ή με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, νερό που να είναι πόσιμο και κατάλληλο για οικιακή και βιομηχανική χρήση, το οποίο θα υποκαταστήσει το διοχετευόμενο σήμερα μέσω του δικτύου νερό.

Επίσης, να παύσει ο Δήμος Οινοφύτων να χρεώνει και να εισπράττει από τους καταναλωτές κατοίκους και χρήστες του δικτύου ύδρευσης των Οινοφύτων πάγια τέλη και τίμημα για το νερό που διοχετεύτηκε ή διοχετεύεται σε αυτούς και προέρχεται από τις παραπάνω μολυσμένες γεωτρήσεις.

Η παραπάνω αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα εκδικασθεί την 17η Ιανουαρίου 2008 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θήβας.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω δικαστικές ενέργειες και στους υπόλοιπους Δήμους της ευρύτερης περιοχής που διοχετεύουν νερό στους κατοίκους από τον μολυσμένο από τον ποταμό Ασωπό και εξαιτίας των βιομηχανικών αποβλήτων ευρύτερο υδροφόρο ορίζοντα.

Καλεί δε τις αρμόδιες εποπτικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής οικολογική καταστροφή που συντελείται στην περιοχή από τη βιομηχανική ρύπανση του ποταμού Ασωπού και να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία των κατοίκων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: