Ζητούν «καθαρή» λύση για τον Ασωπό

20 12 2007
EΛΛAΔA Hμερομηνία δημοσίευσης: 15-12-07
Ζητούν «καθαρή» λύση για τον Ασωπό

«Ως πότε θα ανεχόμαστε το έγκλημα; Φτάνει πια!» Με αυτό το σύνθημα, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και οι φορείς των Οινοφύτων, της Καλλιθέας, του Αγίου Θωμά, της Θήβας, της Αυλίδας, του Δηλεσίου και του Ωρωπού θα πραγματοποιήσουν στις 11 π.μ. αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Οινόφυτα, ζητώντας -τι άλλο;- πραγματική «κάθαρση» στο θέμα της ρύπανσης του Ασωπού με βιομηχανικά λύματα.

«Την ώρα που τα υπουργεία και η αυτοδιοίκηση συναγωνίζονται για το ποιος θα κάνει την πιο μεγαλόστομη εξαγγελία, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού και των Οινοφύτων, από τον Ωρωπό και την Αυλίδα, μέχρι το Σχηματάρι και τη Θήβα εξακολουθούν να ζουν τις συνέπειες της εγκληματικής τους αδιαφορίας και μιας μορφής ασύδοτης ανάπτυξης για λίγους», αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων ζητούν την άμεση διακοπή της ύδρευσης με τοξινωμένο νερό, τη διακοπή των συνδέσεων με τον Ασωπό και τη σφράγιση των γεωτρήσεων. Παράλληλα, διεκδικούν τη διεξαγωγή επιδημιολογικής έρευνας σε εργαζόμενους και κατοίκους για τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας έκθεσής τους στα χημικά, καθώς και ελέγχους στα παραγόμενα στην περιοχή προϊόντα. Ακόμα, ζητούν την άμεση αναθεώρηση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων των βιομηχανιών της παρασώπειας περιοχής καθώς και την άμεση εφαρμογή συγκεκριμένων νομοθετημένων μέτρων για την ολική διαχείριση υδάτων στη λεκάνη απορροής του Ασωπού, με σκοπό το ποτάμι να ξαναγίνει ποτάμι.


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Αρέσει σε %d bloggers: