Δράση τώρα για τον Ασωπό!

20 12 2007
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Δράση τώρα για τον Ασωπό!

17/12/2007

Έκκληση στο κράτος να λάβει δραστικά μέτρα για τον Ασωπό απευθύνουν κάτοικοι και φορείς

Έκκληση στο κράτος να λάβει δραστικά μέτρα για τον Ασωπό απευθύνουν κάτοικοι και φορείς
Την ιδιαίτερη ανησυχία τους εκφράζουν οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής για τη ρύπανση του Ασωπού, ενώ απευθύνουν έκκληση προς την πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα για τη σωτηρία του ποταμού και όλου του οικοσυστήματος.

Σε πρόσφατη συνάντησή τους μάλιστα, οι κάτοικοι αποφάσισαν ότι στη περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει τη σημερινή κωλυσιεργία στην αντιμετώπιση του προβλήματος, να δράσουν αυτόνομα προσφεύγοντας στο Συμβούλιο Επικρατείς και στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.

Στοιχεία που παρουσίασαν ειδικοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν την εκτεταμένη μόλυνση του Ασωπού με το εξασθενές χρώμιο και άλλες χημικές ενώσεις και μέταλλα.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «ομάδα κοινωνικής εγρήγορσης» που έχει συσταθεί με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι περίπου 320 βιομηχανίες Οινοφύτων και Σχηματαρίου συνθέτουν μια τεράστια σε έκταση αλλά άτυπη βιομηχανική περιοχή, η οποία θα έπρεπε, εδώ και πολύ καιρό, να είχε γίνει οργανωμένη βιομηχανική περιοχή.

Θα έπρεπε να είχε ήδη εγκατασταθεί μονάδα κεντρικού βιολογικού και χημικού καθαρισμού, πράγμα που συνεπάγεται σχεδιασμό και κανονισμό αποχέτευσης βιομηχανικής περιοχής, καθώς και έργα υποδομής.

Παράλληλα, οι φορείς σημειώνουν ότι είναι μάλλον απίθανο οι επιθεωρητές του ΥΠΕΧΩΔΕ να μην ξέρουν ποιες από τις βιομηχανίες ρυπαίνουν το νερό του ποταμού με εξασθενές χρώμιο.

Η ανησυχία των κατοίκων ενισχύεται από το γεγονός ότι η τοξική ρύπανση από τον υδροφόρο ορίζοντα περνά σε όλη την παραγωγική διαδικασία είτε αφορά αγροτικά προϊόντα είτε κτηνοτροφικά είτε βιομηχανικά.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις πρωτοβουλίες και τη δράση της ομάδας κοινωνικής εγρήγορσης στα τηλ. 6748411 – 9340470 – 6972803818

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: