Από το 2006 «εθνικό πρόβλημα» έχει χαρακτηρισθεί ο Ασωπός κ. Σουφλιά.

4 12 2007

Η ρύπανση του Ασωπού

Οσον αφορά το σοβαρότατο πρόβλημα με τη ρύπανση του Ασωπού που, επίσης, συζητήθηκε αρκετές φορές στη Βουλή (σχεδόν τις περισσότερες με παρόντα τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Στ. Καλογιάννη), έχει επιχειρηθεί να εμφανισθεί ότι είναι με προσωπική πρωτοβουλία του κ. Σουφλιά που αναζητούνται με αποτελεσματικό τρόπο λύσεις. Δύο κεντρικά επιχειρήματα, όπως παρουσιάστηκαν από το βήμα της Βουλής, είναι ότι ο υπουργός τον περασμένο Αύγουστο το χαρακτήρισε «εθνικό θέμα» για να μπορέσει να επέμβει προσωπικά, και πως εντατικοποίησε τους ελέγχους από τη στιγμή που εμφανίσθηκε εξασθενές χρώμιο στα νερά του ποταμού. Η αλήθεια είναι ότι «εθνικό πρόβλημα» έχει χαρακτηρισθεί από τις 21 Μαρτίου 2006 από την Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής. Η αλήθεια είναι, επίσης, ότι σε ειδική έκθεσή της από τότε η επιτροπή είχε προτείνει σειρά 13 μέτρων, τα οποία το ΥΠΕΧΩΔΕ αγνόησε, με εξαίρεση εκείνο που αφορά τα πρόστιμα.

Η εθνική αντιπροσωπεία ακόμη περιμένει την υλοποίηση της δέσμευσης που δύο φορές, τη μία παρόντος και του πρωθυπουργού, ανέλαβε ο κ. Σουφλιάς: Να παρουσιάσει, δηλαδή, τη λίστα με τα χρηματοδοτούμενα από το 4ο ΚΠΣ έργα της περιφέρειας, ώστε να διαπιστωθεί ότι σε αυτά πρέπει να δοθούν τα κοινοτικά κονδύλια και όχι για την κατασκευή του πάρκου στο Ελληνικό.

Οπως προέκυψε, εξάλλου, χθες το απόγευμα κατά τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή και με αφορμή ερώτηση του κ. Μ. Παπαγιαννάκη (ΣΥΡΙΖΑ), η χώρα μας δεν έχει υποβάλει το πρώτο από τα τρία Σχέδια Δράσης Ενεργειακής Απόδοσης όπως όφειλε να πράξει ήδη από τις 30 Ιουνίου!..

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_04/12/2007_251245


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: