Επίσκεψη Α. Παπαρήγα – Συντονισμός του αγώνα

21 11 2007

Τρίτη 20 Νοέμβρη 2007 Σελίδα 3

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΟΛΥΝΣΗ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ
Ανάγκη για συντονισμό του αγώνα
Στον Ωρωπό βρέθηκε την Κυριακή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Συλλόγων. Αποφασισμένοι για νέες κινητοποιήσεις οι κάτοικοι

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού
Την ανάγκη παλλαϊκής δράσης και συντονισμού όλων των φορέων και των κατοίκων, για να αντιμετωπιστεί το διαχρονικό έγκλημα που έχει συντελεστεί με τη μόλυνση του Ασωπού ποταμού από τις βιομηχανίες, δηλητηριάζοντας το νερό της ευρύτερης περιοχής, επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στους κατοίκους και τους φορείς του Ωρωπού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε εκεί την Κυριακή το πρωί, μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας των Συλλόγων της περιοχής.

Πολλοί κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων υποδέχτηκαν την Αλ. Παπαρήγα στη γέφυρα κάτω από την οποία περνά ο Ασωπός. Και σημείωσαν ότι το ΚΚΕ ήταν το πρώτο κόμμα που ανταποκρίθηκε άμεσα στη σχετική πρόσκληση. Την Κυριακή έγιναν δύο συγκεντρώσεις, μία στο σημείο της γέφυρας και μία στα γραφεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων. Και στις δύο συγκεντρώσεις, η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε διεξοδικά στις προτάσεις του Κόμματος.

«Να πληρώσουν τα έργα οι βιομήχανοι»
«Εμείς – τόνισε η Αλ. Παπαρήγα – ζητάμε να γίνουν έργα σε ολόκληρη την περιοχή που θα λύσουν το πρόβλημα ριζικά, θα γίνουν από το κράτος και θα πρέπει να τα πληρώσουν οι βιομήχανοι. Πρέπει, βέβαια, να έχουμε και μια πραγματική σαφή επιστημονική γνώση του ζητήματος, δηλαδή να ξέρουμε τι συμβαίνει εδώ στο Ωρωπό, στα Οινόφυτα και αλλού και πώς αντιμετωπίζεται».

Από τη συγκέντρωση στη γέφυρα του Ασωπού
Στη συνέχεια, η Αλ. Παπαρήγα απευθυνόμενη στους κατοίκους, επισήμανε: «Φοβόμαστε ότι επειδή έχει γίνει πολύ μεγάλος ντόρος, θα παρθούν ημίμετρα και θα τα πληρώσετε εσείς με φόρους. Γιατί, αυτό που λέει το υπουργείο είναι απλά ότι θα μπουν πρόστιμα». Και πρόσθεσε: «Το τοπικό κίνημα μπορεί να παίξει το ρόλο του κοινωνικού ελέγχου. Το κράτος, όμως, πρέπει να οργανώσει και να πάρει μέτρα ελέγχου των βιομηχανιών».

«Χρειάζεται όμως, ξεκαθάρισε, συνεχής παρέμβαση του τοπικού παράγοντα. Θέλουμε να οργανώσουμε ένα μεγαλύτερο συντονισμό σε επίπεδο Ανατολικής Αττικής και σε επίπεδο μαζικού κινήματος. Να χτυπάμε συντονισμένα τα σφυριά, γιατί ο υδροφόρος ορίζοντας είναι πρόβλημα όλης της Αττικής. Εχει σημασία, όμως, να υπάρξει δράση τώρα, καθώς με την προώθηση του «Καποδίστρια 2″ θα γίνουν υπερτοπικοί φορείς που θα είναι κυριολεκτικά ανεξέλεγκτοι και πιο εξαρτημένοι από το κράτος για να περνά πιο εύκολα η πολιτική ενάντια στο λαό».

Προχωρούν σε κινητοποιήσεις
Την απόφαση των φορέων και των κατοίκων της περιοχής να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εξέφρασε ο Χρ. Παναγόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων, σημειώνοντας την αντίθεση στα ημίμετρα που έχει ανακοινώσει το ΥΠΕΧΩΔΕ και την προσπάθεια υποβάθμισης του προβλήματος.

«Στο εξασθενές χρώμιο δεν μπορούν να μπουν όρια και είναι δεδομένο ότι δημιουργεί καρκινογενέσεις», σημείωσε ο χημικός Θανάσης Παντελόγλου σε παρέμβασή του. Στον άμεσο και αναγκαίο στόχο να συνδεθεί η περιοχή με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, αναφέρθηκε ο Γ. Αρέστης από την Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού.

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4303725&publDate=20/11/2007

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: