Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για τη μόλυνση στον Ασωπό

13 11 2007

13/11/07 16:48

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για τη μόλυνση στον Ασωπό

Ο κ. Δραγασάκης ζήτησε αποκατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα

Eρώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, σχετικά με το ζήτημα της ρύπανσης του Ασωπού, ζητώντας αποκατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής και επανεξέταση όλων των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων που παράγουν τοξικά υλικά.

Όπως τόνισε ο βουλευτής του Συνασπισμού, δεν μπορεί να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλήμα όσο ισχύει αυτούσιο το Προεδρικό Διάταγμα του 1969 το οποίο χαρακτηρίζει τον Ασωπό ως αγωγό βιομηχανικών λυμάτων.

Επιπλέον προσέθεσε ότι για να προχωρήσει η σύσταση του οργανισμού προστασίας Ασωπού, απαιτούνταν η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο ποτέ δε συνέβη.

Στη συνέχεια επικαλέστηκε τα στοιχεία της νομαρχίας ανατολικής Αττικής που αποκαλύπτουν ότι από τις 80 βιομηχανικές μονάδες που παράγουν υγρά απόβλητα μόνο οι 15 να διαθέτουν συστήματα διαχείρισης.

Δεδομένης της κατάστασης, ο κ. Δραγασάκης ζήτησε άμεση διακοπή της υδροδότησης από τον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά και πρόγραμμα αποκατάστασης του υδροφόρου ορίζοντα, ώστε να μην μολυνθούν τα παραγόμενα προϊόντα.

Εν τω μεταξύ, κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης με βασικό αίτημα τη λειτουργία του έργου βιολογικού καθαρισμού του δήμου.

Τα μέλη του ΚΚΕ ζήτησαν τη λήψη μέτρων για τη σωτηρία της λίμνης Κορώνειας, ενώ το γεγονός ότι τα κονδύλια της ΕΕ για τη λίμνη παραμένουν αναξιοποίητα χαρακτηρίστηκε «πολιτικό έγκλημα».

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=848753&lngDtrID=244

 


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: