Αλαβάνος: περιβαλλοντικό Γκουαντανάμο ο Ασωπός

11 11 2007

Στα Οινόφυτα ο Αλέκος Αλαβάνος

Γράφει ο/η Δημήτρης Αλεξόπουλος
09.11.07

Εξακολουθεί να πυροδοτεί αντιδράσεις το θέμα του μολυσμένου νερού στην περιοχή των Οινοφύτων. Οι κάτοικοι της περιοχής εξέθεσαν στον Αλέκο Αλαβάνο το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, και αυτός τόνισε πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα με πρώτο αυτό της διακοπής της υδροδότησης και εφαρμογής ενός προγράμματος απορρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα.

«Νομίζει κανείς ότι είναι στην Ελλάδα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό Αφγανιστάν και ένα περιβαλλοντικό Γκουαντανάμο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αλαβάνος επέρριψε ευθύνες, στις βιομηχανίες που λειτουργούν στην περιοχή για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η κάθε βιομηχανία κάνει ό,τι της γουστάρει, χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος και πρόσθεσε ότι τα τοξικά και ρυπογόνα απόβλητα μπορεί να τα ρίχνει όπου θέλει, στον Ασωπό, στον υδροφόρο ορίζοντα και να τα ρίχνει μέσα στο νερό, το οποίο πίνουν τα μωρά στο σπίτι τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ληφθούν άμεσα επισημαίνοντας ότι η όλη η περιοχή πρέπει να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρις ότου στο δίκτυο ύδρευσης περάσει, καθαρό νερό και μετά συνδεθεί με τα δίκτυα της ΕΥΔΑΠ.

Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε επίσης να επανεξεταστούν όλες οι άδειες λειτουργίας των βιομηχανιών που παράγουν εξασθενές χρώμιο ή άλλα τοξικά υλικά αλλά και των βιομηχανιών που χρησιμοποιούν το νερό, το οποίο ήδη έχει μολυνθεί και περιέχει αυτά τα καρκινογόνα στοιχεία.

«Η κυβέρνηση, πρέπει άμεσα για την προστασία των καταναλωτών να δώσει τον κατάλογο των βιομηχανιών τροφίμων που χρησιμοποιούν νερά από τον υδροφόρο ορίζοντα των Οινοφύτων. Να λειτουργήσουν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Να μην υπάρξει δισταγμός, αν χρειάζεται, να μην δοθεί άδεια.», είπε ο κ. Αλαβάνος και πρότεινε τα κονδύλια που θα υπάρξουν από τα πρόστιμα, τα οποία ήδη έχουν επιβληθεί ή θα επιβληθούν, να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση της περιοχής».

http://nature.ert.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=175&Itemid=1


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: