«Οριακά σύμφωνο» το νερό του Ωρωπού – Νομ. Αν. Αττικής

7 11 2007

 Έλεγχοι ποσίμου νερού

24/9/2007

Περιγραφή Προγράμματος

 

Από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής ανακοινώνεται ότι στάλθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων σε δείγματα νερού που είχαν ληφθεί από το προσωπικό της υπηρεσίας, προκειμένου να επανελεγχθεί τόσο το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Ωρωπίων όσο και οι γεωτρήσεις που το τροφοδοτούν.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Γενικού Χημείου του Κράτους στα δείγματα επανελέγχου που στάλθηκαν από την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής οι τιμές είναι εντός των ορίων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 2600/2001 για την ποιότητα πόσιμου νερού, με εξαίρεση το δείγμα από τον Οικισμό Νέα Εκάλη Ωρωπού, που χαρακτηρίζεται από το Γενικό Χημείο του Κράτους ως «οριακά σύμφωνο».

Σημειώνεται ότι μετά τον αρχικό έλεγχο σε δείγματα που ελήφθησαν τόσο από το δίκτυο ύδρευσης όσο και από τις γεωτρήσεις που το τροφοδοτούν (τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώθηκαν από την Νομαρχία στις 4/9/07) η Νομαρχία ζήτησε από τον Δήμο Ωρωπίων την άμεση διακοπή λειτουργίας των γεωτρήσεων της περιοχής Χρυσοπηγής.

Επίσης ολοκληρώθηκαν οι αναλύσεις των δειγμάτων των δικτύων ύδρευσης των Κοινοτήτων Μαλακάσας και Συκαμίνου και σύμφωνα με το Γενικό Χημείο του Κράτους το πόσιμο νερό των περιοχών αυτών είναι σύμφωνο μα την ΚΥΑ 2600/2001.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες για την παρακολούθηση της ποιότητας πόσιμου νερού και τα αποτελέσματα τους θα κοινοποιούνται άμεσα στον Δήμο και τις Κοινότητες.

Ήδη ο Νομάρχης Ανατ. Αττικής Λ. Κουρής έχει ζητήσει από τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να λάβουν άμεσα μέτρα τόσο για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων στα Οινόφυτα Βοιωτίας, δεδομένου ότι η περιοχή είναι εκτός νομού και εκτός Περιφέρειας Αττικής, όσο και για την αναλυτική και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών για τις συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου και τις επιπτώσεις στην υγεία, δεδομένου ότι στην ΚΥΑ 2600/2001, που εναρμονίζεται με την οδηγία 98/93/EΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίνεται αναφορά μόνο για το όριο συνολικού χρωμίου (50 μικρογραμμάρια ανά λίτρο) χωρίς να υπάρχει περαιτέρω εξειδίκευση.

«Αυτονόητο είναι ότι μέχρις ότου υλοποιηθούν τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουμε προτείνει», τόνισε ο Νομάρχης Λ. Κουρής, «η Νομαρχία Ανατολ. Αττικής θα συνεχίσει τον αγώνα, που από κοινού κάνουμε με τον Δήμο Ωρωπίων και τους συλλογικούς φορείς της περιοχής, ώστε αφενός να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα έργα που θα επιτρέψουν την ύδρευση των περιοχών με πόσιμο νερό σύμφωνο με τις προδιαγραφές και αφετέρου να μην επεκταθεί η βιομηχανική περιοχή στον Νομό Βοιωτίας και να τιμωρηθούν οι βιομηχανίες που μολύνουν το περιβάλλον».

http://www.atticaeast.gr/PressDetails.aspx?press_id=331


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: