Απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου σχετικά με την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα 26/9/07

7 11 2007

Απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου σχετικά με την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα

26/9/2007

Περιγραφή Προγράμματος

 

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, μετά από διεξοδική συζήτηση στην οποία έλαβαν μέρος ο Νομάρχης Λ. Κουρής, οι επικεφαλείς των Νομαρχιακών Παρατάξεων Αθ. Μπαλής, Γ. Πάντζας, Ι. Στεργίου και Μ. Βορίδης, ο Δήμαρχος Ωρωπίων Γ. Γαβριήλ, πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι των φορέων της ευρύτερης περιοχής Ωρωπού, απεφάσισε ομόφωνα να διαμαρτυρηθεί έντονα για την συνεχιζόμενη αδιαφορία των αρμοδίων σχετικά με το πρόβλημα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα από την ανεξέλεγκτη λειτουργία των εργοστασίων στην ευρύτερη περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατ. Αττικής προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στις προκειμένου:

• Να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα που θα επιτρέψουν, το συντομότερο, την ύδρευση της περιοχής του Ωρωπού με πόσιμο νερό σύμφωνο με τις προδιαγραφές.
• Να εγκατασταθεί σε μόνιμη βάση κλιμάκιο επιθεωρητών περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ και σταθμός μέτρησης της ρύπανσης, ώστε να ελέγχονται συνεχώς οι βιομηχανικές μονάδες της περιοχής των Οινοφύτων.
• Να μην επεκταθεί η βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων και να μην δίνονται νέες άδειες εγκατάστασης ή επέκτασης των βιομηχανιών μέχρις ότου λυθεί το πρόβλημα.
• Να αναληφθούν σε διαπεριφερειακό επίπεδο (Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος) συγκεκριμένες δράσεις με την χρηματοδότηση έργων περιορισμού της βιομηχανικής ρύπανσης (όπως κεντρική μονάδα επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων) και εξυγίανσης της ευρύτερης περιοχής.

Στα πλαίσια της ήδη στενής συνεργασίας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής με τον Δήμο Ωρωπίων και τους συλλογικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατ. Αττικής απεφάσισε την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής με την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων της Βορειοανατολικής Αττικής, προκειμένου να διεκδικηθούν δυναμικά οι προαναφερθέντες στόχοι.

http://www.atticaeast.gr/PressDetails.aspx?press_id=332

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: