ΑΣΩΠΟΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ!

31 10 2007

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑΣ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΠΕΡΙΦ. ΑΤΤΙΚΗΣ
 

ΑΣΩΠΟΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ!
Μόνο σαν έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που συντελείται στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού και των Οινοφύτων ,με ευθύνες τόσο στη Ν.Δ. όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν τώρα, μετά την αποκάλυψη ότι όχι μόνο το νερό των Οινοφύτων αλλά και το νερό των γεωτρήσεων του Ωρωπού, περιέχει νιτρικά και χρώμιο και ιδιαίτερα το τοξικό, καρκινογόνο, εξασθενές χρώμιο, δεν παύει να τους καθιστά υπεύθυνους και συνένοχους για, την πολιτική τους μέχρι σήμερα.
Σαράντα χρόνια, από το 1969 που με ΠΔ της χούντας ο Ασωπός ποταμός έγινε αποδέκτης των βιομηχανικών λυμάτων της βιομηχανικής περιοχής των Οινοφύτων και Σχηματαρίου, , δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την προστασία της ζωής των πολιτών και του περιβάλλοντος παρά τις διαμαρτυρίες και τους αγώνες των κατοίκων ενώ ελάχιστοι ως ανύπαρκτοι είναι οι έλεγχοι που γίνονται και«αστεία» τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις ρυπαίνουσες βιομηχανίες.
Από το 1996,Η Περιβαλλοντική Μελέτη Ευρύτερης Λεκάνης Ασωπού Ποταμού της ΕΤΒΑ, έκανε λόγο για «μόλυνση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα του Ασωπού»
Από το Γενάρη του 1996, η χημική ανάλυση από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ κατέληγε: «Το παραπάνω δείγμα είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση»! Τα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους το 2004 έκαναν λόγο για «ολικό χρώμιο»
Οι κάτοικοι επανειλημμένα με συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες είχαν επισημάνει τον κίνδυνο.
Πώς έπραξαν οι κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας;
Εκτός από το να επιδοτούν τις βιομηχανίες από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης για να, εγκαταστήσουν υποτίθεται, βιολογικούς καθαρισμούς, κάτι που ποτέ δεν έγινε, σε κάθε συγκέντρωση ,διαμαρτυρία, κινητοποίηση ,υπόμνημα των κατοίκων και των συλλόγων της περιοχής Ωρωπού ,απαντούσαν με ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ,και ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ, κουκουλώνοντας το πρόβλημα.
Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
* Να δοθεί άμεσα πόσιμο νερό κατάλληλο στους οικισμούς που έχουν πρόβλημα.
* Να καταργηθεί το ΠΔ.του 1969 και να αποχαρακτηριστεί ο Άσωπός από αποδέκτης λυμάτων.
* Κανένα μέτρο δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν γίνει αυτό πρώτα.
* Να δημιουργηθεί η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Βιομηχανικών Αποβλήτων τη μελέτη της οποίας έχει κάνει το ΕΜΠ εδώ και μια δεκαετία.
* Να εφαρμοστούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.
* Να παρθούν αυστηρά μέτρα για τις βιομηχανίες που ρυπαίνουν .

http://www.syn.gr/synanattiki/ASOPOS_STERGIOU.htm

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: