ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΣΤΙΣ 22/09/2007

30 10 2007

Εμείς οι ΄΄ΧΡΩΜΙΟΠΛΗΚΤΟΙ΄΄ κάτοικοι του Δήμου Ωρωπίων, που συγκεντρωθήκαμε απόψε με ανησυχία, αγανάκτηση και αγωνία για να διαμαρτυρηθούμε στην Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το τεράστιο κοινωνικοπολιτικό πρόβλημα της ρύπανσης-μόλυνσης του περιβάλλοντος που ζούμε και που χρόνια τώρα ταλανίζει τον τόπο αυτό και μετά από ΄΄πιέσεις΄΄ αποκαλύφθηκε και εμφανίσθηκε στης ζωή μας, δηλαδή αφενός το καρκινογόνο, μεταλλαξιογόνο και τοξικό Εξασθενές Χρώμιο και αφετέρου όλες οι άλλες επικίνδυνες ΄΄ουσίες΄΄.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της αναλγησίας, ολιγωρίας και απαξίωσης της κάθε μορφής εξουσίας, στο αναφαίρετο δικαίωμα μας που ονομάζεται ΄΄ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ΄΄ και που για μας πλέον είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΗΤΑΜΕ:

 

  1. Να συμμετέχουμε στα κέντρα και σε όλες τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που αφορούν την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας.
  2. Να ελέγχουμε τις ενέργειες των ΄΄υπεύθυνων΄΄ φορέων, ώστε να πεισθούμε ότι πραγματικά η υφιστάμενη κατάσταση είναι μη ανησυχητική.
  3. Ο αγωγός υδροληψίας του Δήμου από την Μαυροσουβάλα να υλοποιηθεί άμεσα, με συνοπτικές διαδικασίες το αργότερο σε δύο μήνες.
  4. Η οριστική υδροληψία του Δήμου από τον αγωγό του Μόρνου της ΕΥΔΑΠ να προγραμματισθεί και να υλοποιηθεί άμεσα.
  5. Οι βιομηχανικές ζώνες Οινοφύτων, Σχηματαρίου, Τανάγρας, να ελέγχονται ουσιαστικά και όχι οι βιομήχανοι να κερδοσκοπούν μόνο σε βάρος της υγείας της δικής μας και των παιδιών μας. Να αναλάβουν επίσης τον ρόλο τους, σαν κοινωνικοί εταίροι, συμμετέχοντες στο κόστος επίλυσης των προβλημάτων.
  6. Να αρχίσουν άμεσα ο προγραμματισμός, οι μελέτες και η υλοποίηση των προβλημάτων που μαστίζουν τον Δήμο μας, όπως η αποχέτευση, ο βιολογικός καθαρισμός και τα σκουπίδια.
  7. Να σταματήσει άμεσα η ανεξέλεγκτη παροχέτευση κάθε είδους βιομηχανικών αποβλήτων και αστικών λυμάτων στον Ασωπό. Πρέπει η παροχέτευση αυτή να γίνεται μόνο μετά από την Φυσικοχημική και Βιολογική επεξεργασία τους.
  8. Να πραγματοποιηθούν μελέτες και να εφαρμοστούν τα συμπεράσματα για την αποκατάσταση των μακροχρόνιων βλαβών πάνω στην υγεία μας, στην διατροφική αλυσίδα, στον Ασωπό, τους υδροφόρους ορίζοντες και τον Ευβοϊκό κόλπο.
  9. Να ενωθούμε με όλους τους αντίστοιχους φορείς των όμορων Δήμων

Επειδή τη ζωή μας δεν την διαπραγματευόμαστε. Επειδή δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Επειδή τις κυβερνήσεις και τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις τις εκλέγουμε για να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους πολίτες.

ΟΛΟΙ εμείς που βαρεθήκαμε απόψε εδώ συμφωνούμε στο ψήφισμα αυτό και βροντοφωνάζουμε ΄΄ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ΄΄.

Φωτογραφίες: http://s236.photobucket.com/albums/ff97/asopossos/ACTS/ (με τίτλο 22-9-2007)

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: