Συνειδητό έγκλημα σε βάρος του λαού

28 10 2007

Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ
Συνειδητό έγκλημα σε βάρος του λαού

Η κυβέρνηση πρέπει να τοποθετηθεί συγκεκριμένα πάνω στα αιτήματα και τις προτάσεις μαζικών φορέων και κατοίκων της περιοχής

Οποιαδήποτε καθυστέρηση ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του προβλήματος της μόλυνσης του Ασωπού αποτελεί συνειδητό έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ίδιας της ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Αυτό τονίζει σε Επίκαιρη Ερώτηση, που απευθύνει στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, ο οποίος παράλληλα παραθέτει σειρά μέτρων, που αποτελούν προτάσεις των μαζικών φορέων και των κατοίκων των περιοχών στο νερό των οποίων ανιχνεύτηκε το επικίνδυνο καρκινογόνο στοιχείο εξασθενές χρώμιο, ζητώντας την υλοποίησή τους.

Οι εξαγγελίες του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για την περιοχή του Ασωπού ποταμού – τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ – δεν ανταποκρίνονται στη σοβαρότητα αυτού του προβλήματος και δεν μπορούν να δώσουν ουσιαστική λύση. Επιδιώκουν να εκτονώσουν τη λαϊκή κατακραυγή. Η παραπομπή των υπευθύνων βιομηχανιών στη Δικαιοσύνη και η σύσταση στις αρμόδιες υπηρεσίες να εντείνουν τους ελέγχους έχουν αποδειχθεί στην πράξη αναποτελεσματικές.

Ο υπουργός – υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ:
–Δεν εξάγγειλε την κατάργηση του χουντικού Προεδρικού Διατάγματος για να σταματήσει ο Ασωπός να αποτελεί ανοιχτό αγωγό εργοστασιακών λυμάτων.
–Δεν έκανε καμία αναφορά για την ανάταξη του υπόγειου και υπέργειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής.
–Δεν πρότεινε καμία άμεση λύση για την ύδρευση των οικισμών που υδρεύονται από τον επικίνδυνο υδροφορέα.
–Δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο για τους αγρότες της περιοχής που αρδεύουν τα χωράφια τους από τον επικίνδυνο υδροφορέα.
–Δεν είπε αν οι υπεύθυνες βιομηχανίες θα πληρώσουν το κόστος ύδρευσης των οικισμών, της ανάταξης του υπόγειου και επίγειου υδροφορέα, την αποζημίωση των αγροτών κ.ά.
–Δεν εξάγγειλε πρόγραμμα τοξικολογικής και γενικότερα επιδημιολογικής έρευνας στους κατοίκους της περιοχής και ειδικότερα στα παιδιά, για να διαπιστωθούν τυχόν επιδράσεις στην υγεία τους.

Σημειώνουμε – καταλήγει ο βουλευτής του ΚΚΕ – ότι εξασθενές χρώμιο και άλλες επικίνδυνες ουσίες εντοπίστηκαν στις περιοχές Οινοφύτων, Δηλεσίου, Χαλκουτσίου, Ωρωπού, της Τανάγρας, της Αυλίδας, της Θήβας κ.ά. Και καταλήγει, ζητώντας από τον υπουργό να τοποθετηθεί για όλα τα παραπάνω που αποτελούν προτάσεις των μαζικών φορέων και κατοίκων αυτών των περιοχών.

• Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την μόλυνση του Ασωπού διέταξε χθες ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Γιώργος Κολιοκώστας. Η έρευνα θα διενεργηθεί από Εισαγγελέα Πρωτοδικών, αλλά, λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, θα εποπτεύεται από τον εισαγγελέα Εφετών, Σούρο Μουζακίτη.

 

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4232198&textCriteriaClause

 

Advertisement

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: