Ερώτηση για το «βάλτο» στο Χαλκούτσι

28 10 2007

Σάββατο 26 Ιούλη 1997
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ερώτηση για το «βάλτο» στο Χαλκούτσι

Το μεγάλο πρόβλημα του λιμανιού του Χαλκουτσίου στη Σκάλα Ωρωπού, το οποίο, λόγω του μολυσμένου από την ασύδοτη ρίψη βιομηχανικών αποβλήτων Ασωπού ποταμού που εκβάλλει εκεί, έχει μετατραπεί σε βάλτο, φέρνουν στη Βουλή, με Ερώτηση προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών – Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ και Μήτσος Κωστόπουλος.

Αναφερόμενοι, στο κείμενο της ερώτησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ στην κατάσταση του λιμανιού, τονίζουν ότι αν και το λιμάνι στο Χαλκούτσι θυμίζει βάλτο, εξαιτίας της μόλυνσης που προκαλεί ο Ασωπός ποταμός, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στο λιμάνι, ούτε και για να μη μολύνεται ο ποταμός Ασωπός.

«Είναι χαρακτηριστικό πως το έργο δημιουργίας τεχνητών καναλιών – γεφυρών μέσα στο λιμάνι με τσιμεντένια μπλοκ, ώστε τα θαλάσσια νερά να κινούνται και να μη βαλτώνουν, ξεκίνησε το 1991. Το έργο ανατέθηκε σε τεχνική εταιρία, η οποία, με την ανοχή της Νομαρχίας, αυθαιρετούσε, ώστε αναγκάστηκε η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, στην οποία ανήκει ο γύρω χώρος του λιμανιού, να το κηρύξει παράνομο και να σταματήσει τις εργασίες», σημειώνουν οι βουλευτές.»Από άλλη, καταλήγουν οι βουλευτές, αφήνονται εντελώς ανεξέλεγκτες οι βιομηχανίες της περιοχής, οι οποίες μολύνουν με τα απόβλητά τους τον Ασωπό ποταμό σε όλο το μήκος του, ενώ παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες δεν προχωράει το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να διατεθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για την ολοκλήρωση του έργου για τη δημιουργία καναλιών – γεφυρών μέσα στο λιμάνι, να προστατευτεί ο Ασωπός ποταμός από την ανεξέλεγκτη απόθεση των αποβλήτων των βιομηχανιών και την άμεση προώθηση και γρήγορη ολοκλήρωση του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού, που θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις σ’ ολόκληρη την περιοχή.

 

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3617937&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%A3%CE%A9%CE%A0*&publDate=21/10/2007

 


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: