Σταμάτησε η υδροδότηση της Αθήνας από τον Ασωπό (1996!!)

27 10 2007

Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σταμάτησε η υδροδότηση της Αθήνας από τον Ασωπό

Η ΕΥΔΑΠ παραδέχεται ότι τα νερά του ποταμού είναι μολυσμένα

 

Η ΕΥΔΑΠ θα επαναλάβει την υδροδότηση της Αθήνας από τα νερά του Ασωπού Ποταμού, μόνο αν διαπιστωθεί από τους ελέγχους ότι αυτό ικανοποιεί πλήρως τις αναγκαίες προδιαγραφές.

Αυτό διαβεβαιώνει η Επιχείρηση, καθησυχάζοντας τους Αθηναίους μετά από τα δημοσιεύματα που είδαν το «φως» – μεταξύ των οποίων και του «Ρ» – τα οποία επισήμαιναν ότι τα νερά του Ασωπού είναι μολυσμένα.

Οπως αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΕΥΔΑΠ, επί πολλά χρόνια τώρα χρησιμοποιεί κατά τους χειμερινούς μήνες τα νερά του Ασωπού, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να έχει διαπιστωθεί πρόβλημα στην ποιότητά τους.

Στο τέλος του περασμένου μήνα όμως – προσθέτει η ΕΥΔΑΠ – από τους τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, που πραγματοποιεί η αρμόδια Υπηρεσία Ελέγχου Ποιότητας Υδατος, διαπιστώθηκαν αυξημένες συγκεντρώσεις ορισμένων ουσιών (νιτρώδη, αμμωνία) και αμέσως διακόπηκε η υδροληψία, ενώ έγιναν εκτεταμένες έρευνες για να βρεθεί η πηγή της ρύπανσης. Από τις έρευνες – αναφέρει τέλος η ΕΥΔΑΠ – προέκυψε ότι η ρύπανση προέρχεται από λύματα των παραρεμάτιων περιοχών και έγιναν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στους αρμοδίους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του γενικότερου προβλήματος της περιβαλλοντικής προστασίας της ευρύτερης λεκάνης του Ασωπού.

Διακοπή νερού
Διακοπή νερού θα σημειωθεί σήμερα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα στα υψηλά σημεία των περιοχών Ανω Γλυφάδας (Αιξωνή) και Πανοράματος Βούλας.Οπως ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ, η διακοπή νερού ή η πτώση πίεσης θα σημειωθεί λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών για τη βελτίωση του δικτύου.

 

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3650168&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%A3%CE%A9%CE%A0*&publDate=21/10/2007

 

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: