Νέα μήνυση για τη μόλυνση Ασωπού

26 10 2007

EΛΛAΔA Hμερομηνία δημοσίευσης: 14-09-07

Νέα μήνυση για τη μόλυνση Ασωπού

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου προτίθεται να καταθέσει σήμερα στον εισαγγελέα Βοιωτίας ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιώργος Γαβριήλ, για την υπόθεση του μολυσμένου με εξασθενές χρώμιο νερού. Οπως λέει ο ίδιος στην «Κ», είναι καιρός οι αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του θέματος, δεδομένου ότι υπάρχουν κάτι παραπάνω από… υπόνοιες ότι γι’ αυτό ευθύνονται οι βιομηχανίες των Οινοφύτων.
«Εκτός από αυτό, έχω καλέσει και τις ίδιες τις βιομηχανίες σε συνάντηση. Δεν χρειάζεται να συναντιόμαστε μόνο στα δικαστήρια, εκεί άλλωστε παίρνουν αμυντική στάση. Θα πρέπει να τους «υπενθυμίσουμε» ότι είναι έγκλημα να ρυπαίνουν με τα απόβλητά τους τον Ασωπό, να αντιληφθούν το πρόβλημα, τη θέση μας και επιτέλους να βρουν άλλες, πιο φιλικές προς το περιβάλλον ύλες με τις οποίες να φτιάχνουν τα προϊόντα τους. Κανείς πια δεν μπορεί να αδιαφορεί μπροστά σ’ αυτό το έγκλημα», σημειώνει ο κ. Γαβριήλ.

Μετά τον Δήμο Οινοφύτων, ο Δήμος Ωρωπού είναι η δεύτερη περιοχή όπου ανιχνεύθηκε εξασθενές χρώμιο στις υδρευτικές γεωτρήσεις εξαιτίας της ρύπανσης του Ασωπού και του υδροφόρου ορίζοντα από βιομηχανικά απόβλητα.

Ηδη ο δήμος έχει συμβληθεί με το Τμήμα Γεωλογίας Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο να πραγματοποιούνται συνεχώς μετρήσεις στο νερό των γεωτρήσεων. «Ελέγχουμε καθημερινά το νερό και καθημερινά διαπιστώνεται ότι είναι επικίνδυνο».

Το απόγευμα της Τετάρτης, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Χαλκούτσι Ωρωπού ζητώντας -τι άλλο;- καθαρό νερό.

 

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_380012_14/09/2007_241223

 


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: