Μια ιστορική ημέρα για τα Οινόφυτα…

26 10 2007

EΛΛAΔA Hμερομηνία δημοσίευσης: 15-08-07

Μια ιστορική ημέρα για τα Οινόφυτα…
Της Λινας Γιανναρου

Την πρώτη τους ουσιαστική νίκη στη μάχη για την προστασία της υγείας τους πέτυχαν χθες οι κάτοικοι των Οινοφύτων, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιου Σκορδά, ξεκινούν άμεσα:
– Η κατασκευή αγωγού ο οποίος θα συνδέει το Δίκτυο Υδρευσης των Οινοφύτων με το κανάλι του Μόρνου,
– Η κατασκευή διυλιστηρίου του νερού που θα φθάνει στον δήμο, για το οποίο οι υπηρεσίες του Δήμου Οινοφύτων οφείλουν να συντάξουν το Τεχνικό Δελτίο του έργου και τις διαδικασίες δημοπράτησης,
– Η κατασκευή προσωρινού αγωγού μεταφοράς νερού στο Δήλεσι, για την άμεση κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και των παραθεριστών και ένταξη του έργου για μόνιμη λύση του προβλήματος στις δράσεις του Δ΄ ΚΠΣ.
– Η άμεση παροχή πόσιμου νερού στα Οινόφυτα από γεώτρηση της ΕΥΔΑΠ.

Η υλοποίηση των παραπάνω έργων αποφασίστηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, το ΥΠΕΧΩΔΕ και την ΕΥΔΑΠ και σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ικανοποιημένος, δήλωσε στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Οινοφύτων κ. Μιχ. Γιαλούρης. «Αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσουμε εδώ. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν εντατικοί έλεγχοι των βιομηχανιών, καθώς και να υποβληθούν προληπτικά σε εξετάσεις οι κάτοικοι προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες επιπτώσεις από την έκθεση στο εξασθενές χρώμιο». Ο ίδιος δεν αποκλείει η δημοτική αρχή να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα εναντίον και των ρυπαντών, αλλά και εκείνων που «γνώριζαν το πρόβλημα και το έκρυβαν». Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα σύμφωνα με τον βουλευτή Βοιωτίας και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Μιχ. Γιαννάκη. «Ωστόσο, το θέμα του Ασωπού είναι τεράστιο για το οποίο είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι – και κόμματα και Πολιτεία και ΟΤΑ. Ελπίζω ότι τώρα αρχίζει κάτι να αλλάζει», δήλωσε στην «Κ».

 

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_109301_15/08/2007_237780

 


Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: