ΑΣΩΠΟΣ: Πίνουν θάνατο!

26 10 2007

ΑΣΩΠΟΣ

Πίνουν θάνατο!

Βιομηχανική απειλή. Τα βιομηχανικά λύματα που καταλήγουν ανεπεξέργαστα στον Ασωπό απειλούν την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο έχει εντοπιστεί σε γεωτρήσεις
Ο ΠΟΤΑΜΟΣ Ασωπός χαρακτηρίστηκε επισήμως «αγωγός παροχέτευσης λυμάτων» το 1969 και από τότε δέχεται τα απόβλητα δεκάδων εργοστασίων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Βοιωτίας. Σήμερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι οι βιομηχανίες που διοχετεύουν τα λύματά τους στην κοίτη του ποταμού φτάνουν τις 180.

Πρόσφατες αναλύσεις νερού με τη σφραγίδα του Γενικού Χημείου του Κράτους δείχνουν ότι γεωτρήσεις από τις οποίες υδροδοτούνται τα Οινόφυτα περιέχουν ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου, ενός αποδεδειγμένα καρκινογόνου στοιχείου που συνδέεται με τη βιομηχανική δραστηριότητα. Επιπλέον, εξασθενές χρώμιο εντοπίστηκε και σε δύο πηγές του Δηλεσίου, απ΄ όπου υδροδοτούνται τα 2/5 της κοινότητας. Εκτός από το εξασθενές χρώμιο στις αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους εντοπίστηκε υπέρβαση των ορίων σε μόλυβδο, νιτρικά, τρισθενές χρώμιο, κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους, τα οποία είναι επίσης βλαβερά για τη δημόσια υγεία.

 

http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20070813&nid=5524814

 

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: