Θέλω να βοηθήσω! Πως;

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!

Μπορείτε να βοηθήσετε την προσπάθειά μας με τους ακόλουθους τρόπους:

Α. ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ (κλικ)

1. Διαδώστε αυτή την σελίδα και το πρόβλημα της ρύπανσης του Ασωπού σε όλους τους γνωστούς σας
2. Στείλτε μας υλικό (άρθρα, φωτογραφίες, links, videos) και γενικά οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στην δημοσιότητα του προβλήματος
3. Γράψτε σχόλια στα άρθρα, στείλτε μας τις ιδέες σας, στείλτε κείμενα, προσφερθείτε σε δράσεις αν έχετε κάποια ειδικότητα που μπορεί να μας βοηθήσει (χημικοί, ιατροί, δημοσιογράφοι, γεωλόγοι, βιολόγοι – μερικά μόνο παραδείγματα)
4. Συμμετέχετε στις δράσεις μας (διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις, ενημερώσεις) που θα ανακοινώνονται σε αυτή την σελίδα
5. Βάλτε μας link στο blog ή στο site σας. Αν είστε blogger, γράψτε ένα άρθρο σχετικά με τον Ασωπό!
6 . Πείτε μας απλά τις ιδέες σας ή έστω έναν καλό λόγο για την προσπάθειά μας!

Ευχαριστούμε,

Η ομάδα του Ασωπός SOS

email: dpurpler@gmail.com

Advertisement

37 Σχόλια

9 11 2007
tsekoura loukia

αίσχος ντροπή σε όλους τους παράγωντες

20 11 2007
SPANOUDAKI ALEXIA

MONO EΑΝ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

29 11 2007
Voula Samara

Υπάρχει μια δημοσίευση της εταιρίας ##### στην Κυριακάτικη Καθημερινή 18/11/07 (μπορεί να ήταν και την προηγούμενη Κυριακή). Αξιζει να την έχετε στο site σας μαζί με όποιες άλλες απάντήσεις εταιριών. Η ανακοίνωση της εταιρίας έχει ενδιαφέρον γιατί

α) παραδέχεται ότι ρίχνει απόβλητα στον Ασωπό ποταμό αλλά μέσα στα όρια, (απαραίτητη σημείωση: ποιά είναι τα όρια και πότε θεσπίστηκαν;Τι ακριβώς ρίχνει η εταιρία στο ποτάμι )
β)της έχει επιβληθεί πρόστιμο από το ΥΠΕΧΩΔΕ και γι αυτό εξανίσταται. Για τι ποσό μιλάμε ;
γ) στην ανακοίνωση κάνει αναφορά στον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί. Γιατί ; Τι σχέση έχει αυτό με το πρόστιμο και την μόλυνση του ποταμού ; Μήπως συνιστά εμμεση απειλή ότι θα πάρει το εργοστάσιο της και θα φύγει αφήνοντας άνεργους ;

Που θα βρεί καλύτερα από μια χώρα όπου ισχύει ακόμα Διάταγμα που ψηφίστηκε το 1969 οπως διαβάζω (επί χούντας δηλαδή αν δεν κάνω λάθος) και που καμμία κυβέρνηση δεν άλλαξε!

Και μια άσχετη (;) ερώτηση : ποσούς γνωστούς, φίλους ή ακόμα και συγγενείς έχει ο καθένας μας που πεθαίνουν από καρκίνο ;

8 06 2012
lal

Ναι εχεις δικιο

2 12 2007
Δημήτρης Φατουρος

Ένα από τα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν, επίσης, είναι η διευκρίνηση του τι είδους νερό χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες και οι βιοτεχνίες παραγωγής τροφίμων για την παραγωγική τους διαδικασία. Γιατί, πρέπει να ξέρετε ότι για να παρασκευαστεί ένα τρόφιμο, χρειάζεται πολύ νερό: τόσο ως συστατικό του τροφίμου (μπορεί να παραχθεί, π.χ., ψωμί χωρίς νερό;) όσο και για τον καθαρισμό των σωληνώσεων, των εγκαταστάσεων κλπ. Κάποιες βιομηχανίες ίσως έχουν συστήματα καθαρισμού, κάποιες ίσως όχι.
Επειδή, λοιπόν, ως καταναλωτές έχουμε πολύ παρισσότερη δύναμη κατά των ασυνείδητων επιχειρηματιών, θα είχε ενδιαφέρον να καταγραφούν και να ανακοινωθούν οι βιομηχανίες τροφίμων που δραστηριοποιούνται στις γύρω περιοχές. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι όχι μόνο εν δυνάμει παράγοντες μόλυνσης των νερών, αλλά και εν δυνάμει παράγοντες που μπορεί να δηλητηριάζουν τα παιδιά (όλης ενδεχομένως της χώρας αν είναι μεγάλη και γνωστή εταιρία) με «ένοχα τρόφιμα». Μπορούμε να φανταστούμε πού φτάνει το πρόβλημα αν στην κάθε ανάλογη περιοχή παρασκευάζονται, για παράδειγμα, μπισκότα ή κουλουράκια ή ακόμη και τυρόπιτες που καταναλώνονται σε σχολικά – και όχι μόνο- κυλικεία.
Δεν θα προκαλούσε αίσθηση στους καταναλωτές μια τέτοια ανακοίνωση;

3 12 2007
arboreal

Σε ποιες εταιρείες ανήκουν τα εργοστάσια στην περιοχή;

Εγώ ως καταναλωτής δεσμεύομαι να σταματήσω να καταναλώνω προϊόντα και να δυσφημίζω κάθε εταιρεία που έχει εργοστάσιο στην περιοχή μέχρι να αποδείξει δημοσίως ότι διαχειρίζονται σωστά τα απόβλητα του ή των εργοστασίων τους.

Ποιες είναι οι εταιρείες αυτές παρακαλώ;

Εκτός από τις #############////edit/// ################

Μήπως θα ήταν σωστό να μαθευτούν τα ονόματα και στους χρηματιστηριακούς χώρους όπου οι επενδυτές του εξωτερικού (θεσμικοί και άλλοι) ενδιαφέρονται πολύ για την εικόνα των εταιρειών στις οποίες τοποθετούν τα χρήματά τους μιάς και έχουν αντίκτυπο στη δική τους εικόνα;

Σκέψεις κάνω…..

3 12 2007
asopossos

Αγαπητοί φίλοι,
Καλό θα είναι όταν αναφέρουμε ονόματα εταιριών να αναφέρουμε γεγονότα και όχι προθέσεις ή δυσφημίσεις για ευνόητους νομικούς λόγους.

Π.χ. είναι ΟΚ να αναφέρουμε τις εταιρίες που έφαγαν πρόστιμο, αλλά σχόλιο του τύπου «μποϋκοτάρετε την τάδε ή την δείνα εταιρία – εγώ το κάνω» δεν είναι αποδεκτό.

Επί της ουσίας, έχετε δίκιο. Με το νερό, επαφιόμαστε καλή τη πίστη στις εταιρίες της περιοχής να το καθαρίζουν πριν το χρησιμοποιήσουν για πρώτη ύλη σε τρόφιμα που πάνε σε όλη την Ελλάδα και σε πολλά μέρη της Ευρώπης.

Πάντως ακούγεται ότι μερικές πολύ μεγάλες εταιρίες της περιοχής φέρνουν νερό από αλλού με βυτία. Προφανώς έχουν κάνει τους ελέγχους τους πριν το κράτος.
Και μιλάμε για ονόματα που ΔΕΝ τους παίρνει να ακουστεί κάτι για αυτές. ΤΕΡΑΣΤΙΑ brand names. Πείτε την πρώτη μάρκα που σας έρχεται στο μυαλό. Μπράβο, αυτή.

5 12 2007
arboreal

Αγαπητοί Φίλοι,

Καλό είναι όταν αποφασίζεται να μαλώσετε τους ελάχιστους υποστηρικτές σας, να το κάνετε πιό προσεκτικά.

Δεν τέθηκαν νομικοί λόγοι για να διαγράψετε τα ονόματα των εταιρειών από το μήνυμά μου.
Δεν είπε κανείς ότι οι εταιρείες που ανέφερα και που σβήσατε κάνουν κακό στο περιβάλλον ή κάτι άλλο δυσφημιστικό ή άλλως κακοποιητικό για αυτές .

Είπα ότι οι εταιρείες αυτές έχουν εργοστάσια στην περιοχή του Ασωπού.

Είπα επίσης, ότι διατίθεμαι να σταματήσω να αγοράζω προϊόντα τους και ότι διατίθεμαι να τις δυσφημίζω (λέγοντας ότι δεν κάνουν ότι μπορούν για το καλό της περιοχής που τους φιλοξενεί), έτσι ώστε να αναγκαστούν να αναφερθούν στο ζήτημα αυτό, είτε αποδεικνύοντας ότι κάνουν καλό, είτε με όποιδήποτε τρόπο επιλέξουν, και να έχουμε κάποιες εξελίξεις.

Αν φοβούμενοι τη σκιά μας, αποδυναμώνουμε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας από τα δικαιώματά μας, πώς θα προστατευθούμε;
Γαιτί δεν βρίσκετε «αποδεκτό» το δικαίωμά μου να μποϋκοτάρω κάποιες εταιρείες και να μιλάω γι αυτό;
Δεν λέω κάτι δυσφημιστικό για τις εταιρείες.
Λέω ότι ΕΓΩ δεν θα αγοράζω προϊόντα των εταιρειών αυτών μέχρι να μου αποδείξουν τί κάνουν για το περιβάλλον που τις φιλοξενεί.
Θα έπρεπε να είσασταν περήφανοι για μένα και να σκεφτείτε κατά πόσον σας αντιπροσωπεύει να κάνετε κάτι παρεμφερές αν όχι το ίδιο, και όχι να με κατακρίνετε και να μου λέτε πόσο μεγάλα είναι τα brand names, πιστεύω.
Έτσι δουλεύει η Greenpeace χρόνια τώρα.
Έτσι δουλεύουν και πολλές αποτελεσματικές οργανώσεις ανά τον κόσμο.

Μήπως θα θέλατε να αναθεωρήσετε;
Μήπως θα θέλατε να προσέχετε πώς φέρεστε σε αυτούς που καλείτε να σαςυποστηρίξουν;
Αλλιώς αφήστε το το ζήτημα στη μοίρα του.
Μη το τραβολογάμε πέρα δώθε και το πασαλείβουμε.

Αλλά να μου πεις αυτή είναι και η μοίρα του Έλληνα. Να τσακώνεται με τους υποστηρικτές του και τους φίλους του, φοβούμενος μην χάσει αυτά που δεν έχει.
Για μιά ακόμη φορά στη ζωή μου… λυπάμαι.

5 12 2007
asopossos

Λυπούμαστε που το βλέπεις έτσι.

Αν οι εταιρίες παρανομούν, εμείς θα πάμε «by the book».
Δεν γίνεται από την μία να επικαλούμαστε την εφαρμογή των νόμων και από την άλλη εμείς οι ίδιοι να τους καταπατούμε. Δεν έχουμε τις νομικές γνώσεις να αξιολογήσουμε το σχόλιό σου, πιθανώς όπως το έγραψες να μην επισύρει καμμία ευθύνη, νομική ή άλλη. Αλλά προτιμούμε να το δημοσιεύσουμε έχοντας κατ΄αρχήν την ασφάλεια του «Ασωπός ΣΟΣ» στον νού.

Το νόημα που θέλεις να περάσεις, ΠΕΡΑΣΕ. Το αντιλαμβάνεσαι αυτό νομίζουμε. Οι εταιρίες που έχουν φάει πρόστιμα, υπάρχουν δημοσιευμένες επίσης. Και από εμάς, αλλά και σε πάμπολες άλλες πηγές στο δίκτυο και στα συμβατικά ΜΜΕ.

Όποιος θέλει να αντιδράσει, αντιδρά (και) με αυτόν τον τρόπο που προτείνεις. Και οι εταιρίες που μας διαβάζουν, το καταλαβαίνουν αυτό. Η πίεση, θεωρούμε ότι είναι η ιδια, και επιπλέον διατηρούμε και το ηθικό μας πλεονέκτημα. ;)

Φιλικά,

Asopos SOS.

5 12 2007
arboreal

Τελευταία προσπάθεια….

Δεν είναι by the book ο τρόπος αυτός.

Υπαινίσεσθε ότι είναι δυσφημιστικό το περιεχόμενο το μηνύματός μου διαγράφοντάς το, ενώ δεν ξέρετε αν είναι, επειδή απλά φοβόσαστε, και επιλέγετε το ευκολότερο: να προσβάλλετε εμένα κατηγορώντας με ευθέως ότι με το μήνυμα που έγραψα «καταπατώ τους νόμους».
Δεν σας τιμά αυτό. Μάθετε το book και μετά επικαλεστείτε το.
Μάθετε επίσης να τιμάτε αυτούς που σας στηρίζουν πριν καλέστε άλλους.
Φαντάζεστε να σας γινόταν εσάς αυτό;
Όσο για τις εταιρείες, γελάνε με αυτούς που τις φοβούνται, ενώ σέβονται αυτούς που ξερουν τη δύναμή τους ως μονάδες , ως πολίτες και ως μέλη κοινωνικών και άλλων ομάδων.

Νόμιζα ότι θέλατε να ενωθούν άνθρωποι μέσα από την προσπάθειά σας, για να υπάρξει αποτέλεσμα.
Δεν είχα καταλάβει ότι παίζατε.

___________
Υ.Γ. Εκτιμώ τον φιλικό και χαμηλό τόνο του μηνύματός σας.
Αυτός σας τιμά… αλλά δεν φτάνει.

5 12 2007
asopossos

Τι θα προτείνατε;
Να προβούμε σε μυνήσεις χωρίς να είμαστε προετοιμασμένοι και χωρίς στοιχεία;
Επιτρέψτε μας να ισχυριστούμε ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση είμαστε αρκετά καλύτερα ενημερωμένοι από εσάς. (Και με συμβουλές νομικών).

Αναζητείστε και διαβάστε παρακαλούμε τα λεκτικά των αποφάσεων των δικαστηρίων. Είναι έτσι διατυπωμένα, ώστε να μην κατοχυρώνεται καμία απαίτηση από την πλευρά των κατοίκων εναντίον των Αρχών ή των βιομηχάνων (π.χ. «σε γεώτρηση μέσα στο οικόπεδο της εταιρίας ΒΡΕΘΗΚΕ εξασθενές χρώμιο». Ποιός το έβαλε εκεί; Ουδείς γνωρίζει. Στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου αυτό.

Να κάνουμε μηνύσεις; Να τους βγάλουμε στην φόρα χωρίς στοιχεία και να μας υποβάλουν αυτοί μηνύσεις; Και στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια; Οι ποινές είναι εξοντωτικές – ειδικά στα αστικά.

Θα αθωωθούν λοιπόν.

Και θα βγούνε μετά και θα λένε, «έχουμε απόφαση δικαστηρίου που μας αθωώνει».

Ηθικά, θα έχουμε δίκιο, νομικά, θα έχουν δίκιο αυτοί.

Έτσι είναι. Δυστυχώς.

Πολλές φορές είναι θέμα λεκτικού. Και αν η διατύπωσή σας ήταν διαφορετική, θα το δημοσιεύαμε αυτούσιο. Έχουμε αποδείξει νομίζω ότι δεν λογοκρίνουμε, ανεξάρτητα από τις απόψεις των γραφόντων και την θέση τους υπέρ ή κατά του αγώνα μας.

Το ξαναλέμε: Έχετε δίκιο. Στην ουσία συμφωνούμε απόλυτα. Αλλά υπάρχουν και οι τύποι. Και αυτοί θα μας φέρουν στο τελικό αποτέλεσμα. Όχι να αυτοχειριζόμαστε και να μας μουρλάνουν στις μηνύσεις.

ΥΓ.
Αύριο βγαίνει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Δήμου Ωρωπού που υπέβαλε το ΠΑΚΟΕ. Σήμερα, στην ακροαματική διαδικασία είχαν μαζευτεί δάφοροι «κάτοικοι» που έβριζαν ως «λαμόγια» τους μηνύοντες του ΠΑΚΟΕ.

Να δούμε ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ προβολή θα πάρει το θέμα και αύριο να ακούσουμε την απόφαση. Και να κρίνουμε ποιός θα ωφεληθεί τελικά από αυτή την κίνηση.
Υποβλήθηκαν και μυνήσεις λοιπόν. Για να δούμε αποτελέσματα. Μακάρι να διαψευσθούμε! Το ευχόμαστε!

7 12 2007
aestivus

αγαπητή μου arboreal,

αν υπήρχαν πολλά άτομα δυναμικά και συνειδητοποιημένα όπως εσύ , σίγουρα θα μπορούσαμε να παίρναμε μεγαλύτερα ρίσκα!

αυτή τη στιγμή όμως είμαστε λίγοι συγκριτικά με το μέγεθος των προβλημάτων, και κάποιοι- όπως καλά ξέρεις- καραδοκούν να βρουν την ελάχιστη αφορμή για να μας σβήσουν από το χάρτη!

Γι αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να έιμαστε προσεκτικοί- όχι τόσο για να προστατεψουμε τους εαυτούς μας- αλλά για να προστατέψουμε αυτό το νέο που προσπαθούμε να κομίσουμε στην ελληνική κοινωνία!

Αν τους δώσουμε αυτη τη στιγμή τη παραμικρη αφορμή να υποβάλλουν μήνυση για συγκοφαντία ή ανυπόστατες φήμες (και πίστεψε με αρκεί το όνομα μιας εταιρίας που δεν έχει κατονομαστεί προγηουμένως από τα ΜΜΕ
κι έν ας καλός δικηγόρος που να ξέρει να τα μαγειρέυει) είναι αρκετό για να κλεισει ένα blog.

Και το θέμα φυσικά δεν είναι η ύπαρξη του συγκεριμένου blog!
Είναι το πόσος χρόνος θα πρέπει να περάσει πάλι και ποιός μετά από αυτό θα τολμήσει να ανοίξει ένα νέο για αυτό το θέμα π.χ.???
Αν δεν είμαστε προσκετκοί στις κινήσεις μας , θα συμβάλλουμε κι εμείς στο να αυξηθεί ο φόβος στον κόσμο! και θα χρειαστεί να ακολουθήσουν κι άλλα τραγικά γεγονότα για να ξανασχηματιστεί ένας νέος πυρήνας ατόμων που θα θελήσουν να υψώσουν τη φωνή τους!

Τον παρορμητισμό που ξεπηδά από το δίκαιο για να κάνουμε κάτι δραστικό να ξέρεις ότι όλοι τον νιώθουμε και πρέπει να τον διατηρήσουμε ζωντανό. Oμως για να μη βγούμε off από την πρώτη κιόλας μάχη, θα πρέπει να σταθμίζουμε και τις δυνατότητές μας. Έτσι μόνο θα κταφέρουμε να είμαστε και αποτελεσματικοί και να αντέξουμε στον χρόνο. Η σιωπή σε κάποια πράγματα μπορει να μοιάζει με υποχώρηση. Η αλήθεια όμως είναι ότι είμαστε υποχρεωμενοι να αναπτύξουμε καλές άμυνες.

συγνώμη για το σεντόνι που ακολουθεί, αλλά δες επι του πρακτικού τι γίνεται

«ΟΙ BLOGGERS πΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ»
12:47 9/10

Όταν ένας δισεκατομμυριούχος που είναι γεννημένος στο Ουζμπεκιστάν και ένας πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας που τα λέει έξω από τα δόντια συγκρούστηκαν για το περιεχόμενο ενός blog, αυτός που αισθάνθηκε να απειλείται και δέχθηκε τα πυρά ήταν η βρετανική υπηρεσία παροχής πρόσβασης στο Internet.

Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο Κρεγκ Μάρεϊ έγραψε στο blog του κάποια σχόλια για τον μεγιστάνα της μεταλλουργίας Αλισέρ Ουσμάνοφ, ο οποίος έχει ένα αυξανόμενο πακέτο μετοχών στην Αρσεναλ. Αμέσως έφτασαν στην εταιρεία παροχής ίντερνετ επιστολές που απειλούσαν με προσφυγή στη δικαιοσύνη αν δεν αποσύρονταν τα σχόλια αυτά. Ο Μάρεϊ σταμάτησε να γράφει στο συγκεκριμένο blog, αλλά δύο εβδομάδες αργότερα τα σχόλιά του πρόκειται να μετακομίσουν σε ένα άλλο blog, μέσω μιας ολλανδικής εταιρείας Internet στην οποία καταφεύγουν διωκόμενοι μπλόγκερ από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.

Τάση για προσφυγή στα δικαστήρια

Η υπόθεση έχει προκαλέσει κατακραυγή στους κόλπους των μπλόγκερ, αλλά και των εταιρειών του Internet οι οποίες δέχονται όλο και μεγαλύτερες πιέσεις από εταιρείες σε διάφορες χώρες.

«Αυτό που προβλέπω για το μέλλον είναι ότι δεν θα δούμε λογοκρισία των ιστοσελίδων που δίνουν οδηγίες για την κατασκευή βομβών, αλλά όλο και περισσότερες προσφυγές στη δικαιοσύνη», λέει στη Χέραλντ Τρίμπιουν ο Ρίτσαρντ Κλέιτον, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και στέλεχος της OpenNet Initiative που παρακολουθεί τη λογοκρισία στο Internet σε όλο τον κόσμο.

Κρεγκ Μάρεϊ – ένας επώνυμος blogger

Η περιπέτεια του Μάρεϊ ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν περιέγραψε με μελανά χρώματα τον Ουσμάνοφ στο blog του. Η νομική εταιρεία του Λονδίνου Schillings έστειλε τότε επιστολή στην υπηρεσία Fasthosts, μέσω της οποίας το συγκεκριμένο blog «έβγαινε» στο Internet, με την οποία απαιτούσε να αποσυρθεί το σχόλιο μέσα σε 24 ώρες. Ακολούθησαν κι άλλες επιστολές, ώσπου η υπηρεσία αποφάσισε να απενεργοποιήσει την ιστοσελίδα του Μάρεϊ, μαζί με δέκα ακόμη ιστοσελίδες.

«Αυτό που συνέβη είναι πολύ ανησυχητικό, καθώς οι εταιρείες «κατεβάζουν» ό,τι θέλουν χωρίς να συζητηθεί κάτι σε ένα δικαστήριο, χωρίς οποιαδήποτε δικαστική απόφαση, μόνο και μόνο επειδή λαμβάνουν μια επιστολή από έναν ακριβοπληρωμένο δικηγόρο», δήλωσε ο Μάρεϊ. «Θα ήμουν ευτυχής αν το ζήτημα ερχόταν στο δικαστήριο, καθώς θα κατέθεταν άνθρωποι που ξέρουν ότι λέω την αλήθεια».

Διεθνής κατακραυγή από τους blogger

Όταν το blog του Μάρεϊ φιμώθηκε, πολλοί μπλόγκερ άρχισαν να οργανώνονται ώστε να προστατευθούν από ανάλογες πράξεις. «Η απειλή ήταν και εξακολουθεί να είναι το χρήμα», λέει ο Τιμ Αϊρλαντ, ένας σύμβουλος μάρκετινγκ που είδε κι αυτός το blog του να απενεργοποιείται. «Η ισχύς βασιλεύει».

Στο μεταξύ, οι καταγγελίες του Μάρεϊ – που περιλαμβάνονται και στο βιβλίο του «Φόνος στη Σαμαρκάνδη» – εξακολουθούν να διαδίδονται μέσα από άλλα blogs στο Internet.

Ο δικηγόρος του…?

Η εταιρεία Schillings ειδικεύεται στην «προστασία των υπολήψεων» και εκπροσωπεί πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες. Όπως εξηγεί στην ιστοσελίδα της, ανέλαβε πρόσφατα την υπεράσπιση και ενός άλλου πλούσιου στελέχους επιχειρήσεων, ο οποίος κατηγορήθηκε σε μια αμερικανική ιστοσελίδα για ανήθικη συμπεριφορά και οικονομικά εγκλήματα. Η βρετανική εταιρεία προειδοποίησε την αμερικανική υπηρεσία παροχής πρόσβασης στο Internet ότι τα συγκεκριμένα σχόλια, παρόλο που δημοσιεύτηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, θεωρούνται δυσφημιστικά με βάση τη βρετανική νομοθεσία. Η υπηρεσία απέσυρε τότε το επίμαχο υλικό.

Πολλές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Αυστραλία έχουν προσφύγει εναντίον μπλόγκερ, απαιτώντας να αποσυρθούν σχόλια είτε δικά τους είτε ανθρώπων που επισκέπτονται τα blogs τους. Οι βρετανικές υπηρεσίες του Internet είναι ιδιαίτερα ευάλωτες, καθώς βρετανικό δικαστήριο έκρινε πρόσφατα ότι θα θεωρούνται υπεύθυνες για δημοσίευση δυσφημιστικού υλικού αν δεν αντιδρούν όταν ειδοποιούνται για ένα πρόβλημα.

Επίθεση και ενάντια στους ίδιους τους blogger

Άλλες εταιρείες στρέφονται απευθείας κατά των μπλόγκερ. Ο Ρίτσαρντ Μπράντον, ένας σκωτσέζος συγγραφέας με δύο blogs που παρουσιάζει μεταξύ άλλων κριτική για ηλεκτρονικά παιχνίδια, λέει ότι έλαβε προειδοποιήσεις από μια βρετανική εταιρεία εξαιτίας των σχολίων κάποιων επισκεπτών στα blogs του. Όπως λέει, ο λόγος που οδηγεί τις εταιρείες να αναλαμβάνουν δράση είναι ότι τα blogs εμφανίζονται πλέον μεταξύ των πρώτων αποτελεσμάτων του Google όταν κάποιος κάνει αναζήτηση με μια συγκεκριμένη λέξη. Τα καυστικά σχόλια του Μάρεϊ για τον Ουσμάνοφ, για παράδειγμα, εμφανίστηκαν μεταξύ των δέκα πρώτων αποτελεσμάτων στην αναζήτηση με το όνομα «Ουσμάνοφ».

«Πρέπει να αντιδράσουμε», τονίζει ο Τιμ Αϊρλαντ. «Σήμερα φιμωνόμαστε εμείς, αύριο μπορεί να φιμωθεί οποιοσδήποτε».

7 12 2007
kalliopi

Σε ποιες εταιρείες ανήκουν τα εργοστάσια στην περιοχή;
Ποιες είναι οι εταιρείες αυτές παρακαλώ;
Εκτός από τις #############////edit/// ################

Έλα ντε.. ποιες είναι.. το Υπουργείο δεν έχει βγει να δηλώσει με σαφήνεια για το τι γίνεται. Παίζονται μεγάλα παιχνίδια και δεν είναι σωστό να κατηγορούμε κάποιον χωρίς στοιχεία.

«Δύο μήνες μετά την επιχείρηση-σκούπα στον Ασωπό, μυστήριο παραμένει το τι συμβαίνει με τα επικίνδυνα απόβλητα. Το υπουργείο δεν ανακοινώνει τις ρυπαίνουσες βιομηχανίες και κανείς δεν ξέρει τι κάνουν τώρα με τα απόβλητά τους»
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_10/11/2007_1287057

7 12 2007
ichor

παρακολουθώ καιρό το μπλογκ σας, κατ αρχάς θελω να σας συγχαρώ για τη μαχιμη στάση σας.

μια μόνο παρατήρηση σχετικά με την ανάπτυξη της συζήτησης περί καταγγελιών που προκύπτει σε τούτο το ποστ.

οπως πολύ σωστά παρέθεση ο/η aestivus και λόγω του σοβαρού του θέματος, καταγγελίες επώνυμες που αμαυρώνουν την φήμη και δυσχερένουν την λειτουργία φυσικών ή νομικών προσώπων είναι καλό να γίνονται πολύ προσεκτικά εκτός εάν αντέχει η τσέπη κάποιων να ανταποκριθούν σε τυχόν μηνύσεις περί συκοφαντικής δυσφήμισης ή ηθικής βλάβης . Ολοι όσοι κινούνται στο χώρο των μπλογκς γνωρίζουν και την περίπτωση της καταμήνυσης του blogme από άτομο που θιγόταν με την δημοσίευση στον aggregator του χώρου συνδέσμου που σατίριζε συγκεκριμένο πρόσωπο… οπότε ευθεία αναφορά μπορεί να επισύρει σοβαρότερες αντιδράσεις και δικαστικές απαντήσεις…

όντως το θέμα ειναι πολύ σοβαρό και αφορά τη δημόσια υγεία, και καλό ειναι όταν εχουμε στοιχεία να ακολουθούμε τις νόμιμες οδούς πιέζοντας τα αρμόδια όργανα να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους αντί να αναλαμβάνουμε ευθύνη που τυχόν δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της- καταγγελίες μπορούμε να κάνουμε στοιχειοθετημένες στις εισαγγελικές αρχές…

6 01 2008
Μαργαρίτα Kαραβασίλη

Ασχολήθηκα – κατά προτεραιότητα – με ελέγχους σε βιομηχανίες της περιοχής ως Γενική Επιθεωρήτρια της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), κατά την περίοδο 2004 έως τον Ιούλιο του 2005 όταν με απόφαση Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ «αντικαταστάθηκα»!.
Συνέχισα να ασχολούμαι, να αρθρογραφώ και να κάνω δηλώσεις σε ΜΜΕ επισημαίνοντας τα προβλήματα, υποδεικνύοντας λύσεις και ασκώντας κριτική για τον τρόπο λειτουργίας των Μηχανισμών ελέγχων και κυρίως της ΕΥΕΠ (βλέπε άρθρο στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», στις 13-11-2007). Στο δημοσίευμα αυτό απάντησε με υβρισιτκό τρόπο ο νυν Γενικός Επιθεωρητής της ΕΥΕΠ και στη συνέχεια ενημερώθηκα σχετικά με προσωπική μήνυση και αγωγή που υπέβαλε εναντίον μου για «συκοφαντική δυσφήμιση» μέσω του Τύπου!
Δημιούργησα ένα προσωπικό «blog» προκειμένου να δημοσιοποιώ σκέψεις και απόψεις.
Είμαι στη διάθεσή σας.

21 01 2008
Νίκος Ελευθερίου

Παιδιά οι εταιρείες δεν φταίνε, αυτές κάνουν την δουλειά τους. Αυτοί που φταίνε για όσους γνωρίζουν κάποια πράγματα είναι συγκεκριμένοι. Πολύ απλά είναι με σειρά προτεραιότητας ο Νομάρχης Βοιωτίας, και οι προιστάμενοι του Περιβάλλοντος και της Βιομηχανίας για τους οποίους ήδη υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης γιατί όπως καταλαβαίνετε, αυτοί οι τύποι αφήναν να δουλεύουν οι βιομηχανίες τόσα χρόνια στη περιοχή φυσικά όχι με το αζημείωτο……Κάνανε περιουσίες με λίγα λόγια. Τώρα τρέχουν αλλά μάλλον θα πρέπει να ψάχνουν δουλειά σύντομα.

21 01 2008
asopossos

Αγαπητέ Νίκο,

Δεν εξετάζω ποιός έφταιγε μέχρι τώρα.

Αλλά από την στιγμή που το πρόβλημα έγινε γνωστό και απέκτησε τόσο δημοσιότητα, και εφόσον ακόμα δεν έχουν γίνει ουσιαστικές και αποτελεσματικές κινήσεις, ούτε υπάρχει διαφάνεια για τις ενέργειες αποκατάστασης, θεωρώ ότι πλέον ευθύνονται όλοι! Από την κεντρική κυβέρνηση, την περιφέρεια, τις Νομαρχίες, τους Δήμους, μέχρι και τον απλό κόσμο που δεν πυκνώνει όσο θα έπρεπε -βάσει του μεγέθους του προβλήματος- τις τάξεις του αγώνα.

Αυτό το πρόβλημα ΔΕΝ μπορεί να συγκαλυφθεί.
Υπάρχει ποινική ευθύνη των ρυπαινόντων για τα επόμενα 30 χρόνια.
Ευτυχώς, δεν παραγράφεται εύκολα ΑΥΤΟ το έγκλημα! Και οι επιπτώσεις είναι μπροστά μας…

27 01 2008
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΟΥ TRUST-ALEXANDRA.BLOGSPOT.COM
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ BLOGSPACE.COM ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΠΛΟΚ.
ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΑΙΛ ΣΕ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΦΑ

μαζι σας

Αλεξάνδρα Νούση

4 02 2008
Ατραϊδης Γιωργος

Η κοινοτητα Συκαμινου εχει τοποθετησει στην εισοδο του κοινοτικου καταστηματος φωτεινη επιγραφη με την οποια ενημερωνει τον κοσμο οτι το νερο της κοινοτητας μετα απο μετρησεις του γ.χ.κ. ειναι ποσιμο. Ειναι παραπληροφορηση αυτο ;
Που μπορω να βρω τα στοιχεια ωστε να στραφω δικαστικα εναντιον τους;

28 02 2008
Καζαντζίδης Νίκος

Καταρχάς συγχαρητήρια για την προσπάθεια, εύχομαι αν συνεχίζετε τις προσπάθειές σας για το καλό όλων.
Θα ήθελα να μάθω τα ονόματα όχι μόνο των εταιρειών στις οποίες έχουν επιβληθεί πρόστιμα, αλλά και των προϊόντων που αυτές παράγουν και που έρχονται για κατανάλωση (άμεση ή έμμεση) στην αγορά. Ελπίζω να η έκφραση της ανάγκης μου αυτής να μη θεωρηθεί ως απειλή, αλλά ως δικαίωμα πλήρους πληροφόρησης και ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν τη ζωή μου.
Θα ήθελα επίσης να ξέρω αν έγιναν μετρήσεις στο νερό με το οποίο ποτίζονται καλλιέργειες της περιοχής (ορισμένες μάλιστα ίσως είναι και βιολογικές), προϊόντα από τις οποίες συναντώ στη λαϊκή αγορά και στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου.
Θα περιμένω.

4 03 2008
PanagiotisM

Καλησπέρα,

Σας παραθέτω ένα άρθρο που έχει γραφτεί από τους «Πολίτες Ενεργούς» για το δολοφονικό τετράγωνο (Οινόφυτα-Θήβα-Αυλίδα-Ωροπός)

http://www.politesenergoi.gr/?p=49

Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας!

9 11 2008
Tanagraia

Ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση?
Ευτυχώς που βρέθηκαν κάποιοι να αντιδράσουν πριν να είναι πολύ αργά ελπίζω….

Δείτε και αυτό εδώ το blog για έναν άλλο περιβαλλοντικό κίνδυνο της περιοχής που λειτουργεί με την ανοχή και την συνενοχή? των κρατούντων

http://latomeiatanagras.blogspot.com/

Αν μπορείτε να μας προσθέσετε στους φίλους σας

18 11 2008
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΩΛΗΣ

Αγαπητοί φίλοι,
αξιέπαινη η προσπάθειά σας για την προστασία του αυτονόητου δικαιώματος όλων για πρόσβαση σε καθαρό νερό. Αυτονόητο επίσης είναι ότι με βρίσκεται αρωγό και συνοδοιπόρο στην κατεύθυνση αυτή.
Είμαι δικηγόρος στη Θήβα και θεωρώ τιμή μου ότι παραστάθηκα ως πολιτική αγωγή στην τελευταία δίκη όπου δικάστηκε η ΕΑΒ, μεταξύ άλλων για το θέμα του Ασωπού, έστω και με αυτήν την μικρή ποινή των 2 ετών και 5.000€ πρόστιμο. Πάντως δικάστηκε και δεν αθωώθηκε καθώς υπήρχαν τέτοιες πιθανότητες.
Υπήρξα Αντιδήμαρχος Θηβαίων (2003-2004) και πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ (2005-2006). Όπως γνωρίζεται πολύ καλά το πρόβλημα είναι σε μεγάλη έξαρση και στην περιοχή μου. Προσπαθώ με διάφορους τρόπους να «κινήσω» τα νήματα προκειμένου να απαλλαγούμε από τους εμπόρους θανάτου.
Δεν θα ήθελα δημόσια να επεκταθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες ή τουλάχιστον όχι ακόμα.
Αν κι εφόσον εσείς κρίνετε ότι μπορώ να συνεισφέρω είτε μέσα από την επαγγελματική μου ιδιότητα είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, μπορείται να επικοινωνήσετε μαζί μου στο mail: karamagiolis_sot@hotmail.com
Έχουμε πολλά να πούμε

2 12 2008
Thingol

Σύμφωνα με μία πρόσφατη περιβαλλοντική μελέτη που βρέθηκε στα χέρια μου έχω να προσθέσω ότι: πολυ ωραίο να διασώσουμε ένα βιότοπο ή μάλλον υγρότο- πο όπως χαρακτηρίζεται μέσα στην έκθεση, δεν γνωρίζω ποιο από τα δύο έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, αλλα μικρή σημασία έχει…τον υγρότοπο της Σκάλας Ωρωπού με ένα πολύ ωραίο σχέδιο ανάπλασης της περιοχής…………
ΑΛΛΑ υπάρχει σοβαρό ΠΡΟΒΛΗΜΑ που ονομάζεται Ασωπός. Έχετε την εντύπωση ότι απλά βοηθώντας το θαλασσινο νερό να μην εισέρχεται στη λιμνοθάλασσα της Σκάλας Ωρωπου μπορεί να επιβιώσει ένας υγρότοπος?
Η βασική πηγή ζωής της περιοχής των εκβολών του Ασωπού και της ευρύτερης περιοχής είναι το ίδιο το ποτάμι. Και όχι μία μικρή λιμνούλα που σχηματίζεται στα παράλια και το καλοκαίρι ξηραίνεται.
Όσον αφορά τα μολυσμένα υπόγεια νερά της ευρύτερης περιοχή Βοιωτίας και Αττικης ίσως θα πρέπει να επισημανθεί (δεν γνωρίζω αν έχει ήδη ειπωθει) ότι οφείλεται στην πιθανή απευθείας τροφοδοσία των αποβλητων με γεωτρήσεις στον υδροφόρο (ποιος ήταν ο γεωτρυπανιστής?). Λόγω επαγγέλματος είμαι Γεωλόγος, ο Ασωπός μολύνεται πια με αυτό τον τρόπο (δεν μπορουν να βρεθούν οι αγωγοι των λυμάτων όπως παλιά)…το ποτάμι τροφοδοτείται από τους υδροφόρους, εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις που πιθανόν δεν ισχύουν στον Ασωπό.
Όσον αφορά ποιος φταίει?
…κυρίως η πολιτεία…
δεν επαινεί αυτούς που λειτουργουν με περιβαλλοντική συνειδηση ώστε οι υπόλοιποι να έχοθν κίνητρο και δεν αναγκάζει αυτούς που μολύνουν να πληρώσουν υπερογκα πρόστιμα!!!!!!!!!! Έτσι το κράτος πληρώνει και ΘΑ πληρώνει (λεφτά δικα μας, φορολογούμενοι είμαστε) στην ευρωπαική ένωση από πρόστιμα για περιβαλλοντική ασυνειδησία… είναι γελοία ολη η κατάσταση που επικρατεί και έχει καταλήξει σε ένα φαύλο κύκλο που το μόνο που γίνεται είναι να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής αυτού του τόπου.
Ελπίζω σύντομα να αναφέρω πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.

3 12 2008
asopossos

Ευχαριστούμε και αναμένουμε ότι νεώτερο πέσει στην αντίληψή σας.

17 02 2009
ΒΙΒΗ

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ…..
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ…
ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!
ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!

22 02 2009
ΔΑΝΑΣΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ….. ΤΙ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ , ΑΝΑΓΚΑΙΟ , ΠΟΛΥΤΙΜΟ , ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ! ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ , ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ , ΧΡΗΜΑ ,…..ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ , ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ! ΑΠΑΙΤΩ ΔΕΝ ΖΗΤΩ ..ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ !!!!!!

24 02 2009
ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Εύχομαι και ελπίζω οι αρμόδιοι να αρχίσουν κάποτε να συμπεριφέρονται υπεύθυνα και με μοναδικό γνώμωνα το δημόσιο καλό – συμφέρον και υγεία. Γιατι μέχρι σήμερα όλοι τους ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους όφελος είς βάρος όλων μας, αφού βέβαια δεν υπάρχει καμία τιμωρία από πουθενά !

25 02 2009
ΡΟΥΛΑ

ΝΑ ΤΙΜΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ, ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

11 03 2009
paraskevi chatzidaki

ΑΙΣΧΟΣ,ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΟΠΩΝ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ΄΄
ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ
ΠΟΤΑΜΟ.

7 04 2009
lambrosp1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Της Επιτροπής Αγώνα Θήβας για ΚΑΘΑΡΌ νερό και περιβάλλον

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Σάββατο 11 Απριλίου 11.30 π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Κάτοικοι της Θήβας,
· Για πόσο ακόμη θα πίνουμε ακριβό και με εξασθενές χρώμιο νερό;
· Ως πότε οι εργάτες στα εργοστάσια θα αργοπεθαίνουν από την ασυδοσία των βιομηχάνων;
· Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει πλάτη στους βιομηχάνους σε βάρος της ζωής των εργατών;
· Γιατί η Νομαρχία και ο Δήμος που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ στηρίζουν αυτή την εγκληματική πολιτική σε βάρος μας;
· Το «δικό μας» διυλιστήριο θα λύσει το πρόβλημα του νερού;
· Τι θα γίνει με τους αγρότες ; Από πού θα ποτίζουν τα χωράφια τους ;
· Η νέα χωματερή λύνει το πρόβλημα των σκουπιδιών ;
· Το εργοστάσιο καύσης που συζητιέται , είναι η ενδεδειγμένη λύση για την τόσο επιβαρημένη περιοχή μας ;
· Γιατί η «πράσινη» Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την κερδοφορία των μονοπωλίων;
Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε στην συγκέντρωση το Σάββατο 11 Απρίλη στις 11.30 π.μ. ,στην Κεντρική πλατεία Θήβας που οργανώνει Επιτροπή Αγώνα από κατοίκους και συνδικαλιστές της πόλης .

Να διεκδικήσουμε καθαρό και φθηνό νερό χωρίς βαρέα μέταλλα .
Να απαιτήσουμε δουλειά χωρίς τον αργό θάνατο από εξασθενές , κάδμιο , μόλυβδο κ. α.
Να απαιτήσουμε ζωή και δουλειά όπως μας αξίζει .

Ομιλητές:
Παντελόγλου Αθανάσιος
Ρωμανάς Παναγιώτης
Ξένος Ευάγγελος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

29 04 2009
Θ

Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι το εξασθενες χρώμιο (hexavalent chromium) είναι καρκινογενές-κατηγορίας Α και προέρχεται από ανθρώπινη δραστηριότητα (δεν υπάρχει στη φύση). Το όριο του είναι μηδέν. Είναι επικίνδυνο κατά την εισπνοή όσο και κατά την πόση.

Βιολογικός καθαρισμός από τα Λεύκτρα που πηγάζει ο Ασωπός μέχρι και την Ασωπία που έχω φτάσει, δεν υπάρχει. Οι αγρότες ποτίζουν απευθείας από το ποτάμι η από γεώτρηση κοντά του. Ευτροφισμός υπάρχει σε όλο το το μήκος ακόμα και στην πηγή του ενώ σε κάποια σημεία του η οσμή είναι ανυπόφορη (για εξασθενές χρώμιο δεν ξέρω ακόμα..μες στη βδομάδα) Το πιό ρυπασμένο φυσικά κομμάτι του είναι παρακάτω, μέχρι τις εβολές του στον Ωρωπού όπου η παρουσία της βιομηχανίας είναι πιό έντονη.

15 04 2010
giannis

ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΗΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ? ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ

4 08 2010
nadiamacleod

Θα ήθελα, να μου επιτραπεί να αναμεταδώσω το άρθρο σας, σ’ένα προφίλ στο facebook που ασχολούμαστε με την Ενωτική Πολιτική. Λέγεται Ένωση Πολιτών Ελλάδος (Ένωση Ελλήνων Πολιτών)

31 08 2010
31 08 2010
sakis

ena group to opoio exei ftiaxtei edw kai kairo alla distixos den exei tin analogi simetoxi pou armozei sto thema tou asopou.
http://www.facebook.com/group.php?gid=38664987838

15 11 2010
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΘΗΒΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: